Húsos céklaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
a leveshez
-
100g cékla29 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
133g marharostélyos408 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
3g vörösborecet0 kcal
-
333g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
125g vöröskáposzta31 kcal
a tálaláshoz
Összesen
686
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
a leveshez
-
600g cékla173 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
800g marharostélyos2448 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
15g vörösborecet3 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
750g vöröskáposzta186 kcal
a tálaláshoz
Összesen
4114
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
a leveshez
-
11.9g cékla3 kcal
-
4g bacon16 kcal
-
15.8g marharostélyos48 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g sárgarépa1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.3g vörösborecet0 kcal
-
39.5g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.9g burgonya3 kcal
-
14.8g vöröskáposzta4 kcal
a tálaláshoz
Összesen
81
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1816.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 1210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 652.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 1672 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
686
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.2 g
Zsír
-
Összesen 308.5 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10899.3 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 2228 mg
-
Nátrium 7258 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.4 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 3915 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1109 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 426 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 843 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 10034 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 121 micro
-
Lut-zea 2189 micro
Összesen
4114
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
a leveshez
-
60 dkg cékla
-
20 dkg bacon
-
80 dkg marharostélyos
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál oregánó
-
2 db babérlevél
-
2 teáskanál kurkuma
-
3 ek vörösborecet
-
2 l víz
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál fekete bors
-
30 dkg burgonya
-
0.5 közepes fej vöröskáposzta
a tálaláshoz
Elkészítés
a leveshez
- A sütőt gyújtsuk be, a céklákat sikáljuk meg alaposan, rakjuk tepsibe. Süssük puhára. Hagyjuk hűlni, majd pucoljuk meg (gumikesztyű használata ajánlott, ha nem szeretnénk, hogy a kezünk úgy nézzen ki, mint a hímes tojás). Lereszeljük, félretesszük.
- Egy nagy fazékban pirítsuk meg az apróra darabolt bacont. Amikor jól kisült a zsírja, szedjük ki a pörcöket, tegyük félre.
- A szalonnazsíron pirítsuk meg a falatnyi kockára vágott húst, szedjük ki egy tányérra. A kockára vágott hagymát meg a lereszelt sárgarépát dinszteljük pár percig. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, oregánót, babérleveleket meg a kurkumát, és pirítgassuk 1-2 percig, kevergetve. Öntsük ra az ecetet, hogy feloldja a lesült finomságokat, rakjuk vissza a húst a fazékba. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Kis lángon főzzük 2 óra hosszat.
- Amikor a hús puha, akkor adjuk hozzá a lereszelt céklát, a kockára vágott burgonyát, illetve a falatnyi darabokra vágott vörös káposztát. Kb. 30 percig főzzük, hogy megpuhuljanak a zöldségek.
- Megkóstoljuk, ha szükséges, akkor ízesítjük sóval, borssal meg ecettel.
a tálaláshoz
- Tányérokba merjük a levest, és ízlés szerint tejfolt meg kaprot adunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 1440
- Feltöltés dátuma: 2017. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Nálunk csak egész fej vörös káposztát lehet venni, így amikor a tossed salad van a menün, a maradékot el tudom használni ehhez a leveshez.