r
Nosalty Logó

Húsos céklaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Húsos céklaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 4114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.2 g

Zsír

  • Összesen
    308.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10899.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2228 mg
  • Nátrium
    7258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3915 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    10034 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    2189 micro
Összesen 4114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

a leveshez

a tálaláshoz

Elkészítés

a leveshez

  1. A sütőt gyújtsuk be, a céklákat sikáljuk meg alaposan, rakjuk tepsibe. Süssük puhára. Hagyjuk hűlni, majd pucoljuk meg (gumikesztyű használata ajánlott, ha nem szeretnénk, hogy a kezünk úgy nézzen ki, mint a hímes tojás). Lereszeljük, félretesszük.
  2. Egy nagy fazékban pirítsuk meg az apróra darabolt bacont. Amikor jól kisült a zsírja, szedjük ki a pörcöket, tegyük félre.
  3. A szalonnazsíron pirítsuk meg a falatnyi kockára vágott húst, szedjük ki egy tányérra. A kockára vágott hagymát meg a lereszelt sárgarépát dinszteljük pár percig. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, oregánót, babérleveleket meg a kurkumát, és pirítgassuk 1-2 percig, kevergetve. Öntsük ra az ecetet, hogy feloldja a lesült finomságokat, rakjuk vissza a húst a fazékba. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Kis lángon főzzük 2 óra hosszat.
  4. Amikor a hús puha, akkor adjuk hozzá a lereszelt céklát, a kockára vágott burgonyát, illetve a falatnyi darabokra vágott vörös káposztát. Kb. 30 percig főzzük, hogy megpuhuljanak a zöldségek.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges, akkor ízesítjük sóval, borssal meg ecettel.

a tálaláshoz

  1. Tányérokba merjük a levest, és ízlés szerint tejfolt meg kaprot adunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 1440
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk csak egész fej vörös káposztát lehet venni, így amikor a tossed salad van a menün, a maradékot el tudom használni ehhez a leveshez.

Hozzávalók

a leveshez

a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...