r
Nosalty Logó

Húsos béles

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Húsos béles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 1227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 4904 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 1227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7904.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    4233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2729 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3507 micro
Összesen 4904 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzátesszük az élesztőt, a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Hólyagos, sima tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osszuk a tésztát, de az egyik nagyobb legyen a másiknál!
  2. A cipókat egymás után vékonyabb lappá nyújtjuk, majd vízszintes és függőleges irányban hajtogatjuk kétszer, 30-30 perces időközönként. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

töltelékhez

  1. Vajon aranybarnára pirítjuk a felaprított hagymát. Ezután hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a darált húst, és alaposan összesütjük. Sózzuk és borsozzuk. A tűzről levéve kihűtjük.
  2. Amíg hűl a hús, addig tejbe beáztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodva a húshoz adjuk. Ezután megszórjuk szerecsendióval, finomra vágott petrezselyemmel, és alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával.
  3. A nagyobbik tésztát kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajjal kikent kapcsos tortaformát (22 cm átmérőjű), belesimítjuk a tölteléket. A másik tésztalapot kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kivágunk belőle egy tortaformához illő tésztakarikát. Ezzel betakarjuk a tölteléket, és a tésztaszéleket visszahajtjuk. A közepébe egy hústűvel lyukat fúrunk.

tetejére

  1. A tésztát megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kihűtve, nagyon langyosan, szinte hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3143
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 17.

Ajánló

A megmaradt tésztát tojásfehérjével megkenve és sajttal megszórva kisüthetjük sajtos rúdnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos béles
Lizinka_ 601 recept

Laktató finomság a családi receptarchívumból, amit bátran ajánlok kipróbálásra!

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek