r
Nosalty Logó

Húsos béles

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Húsos béles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 1227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 4904 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 1227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7904.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    4233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2729 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3507 micro
Összesen 4904 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzátesszük az élesztőt, a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Hólyagos, sima tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osszuk a tésztát, de az egyik nagyobb legyen a másiknál!
  2. A cipókat egymás után vékonyabb lappá nyújtjuk, majd vízszintes és függőleges irányban hajtogatjuk kétszer, 30-30 perces időközönként. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

töltelékhez

  1. Vajon aranybarnára pirítjuk a felaprított hagymát. Ezután hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a darált húst, és alaposan összesütjük. Sózzuk és borsozzuk. A tűzről levéve kihűtjük.
  2. Amíg hűl a hús, addig tejbe beáztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodva a húshoz adjuk. Ezután megszórjuk szerecsendióval, finomra vágott petrezselyemmel, és alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával.
  3. A nagyobbik tésztát kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajjal kikent kapcsos tortaformát (22 cm átmérőjű), belesimítjuk a tölteléket. A másik tésztalapot kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kivágunk belőle egy tortaformához illő tésztakarikát. Ezzel betakarjuk a tölteléket, és a tésztaszéleket visszahajtjuk. A közepébe egy hústűvel lyukat fúrunk.

tetejére

  1. A tésztát megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kihűtve, nagyon langyosan, szinte hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3146
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 17.

Ajánló

A megmaradt tésztát tojásfehérjével megkenve és sajttal megszórva kisüthetjük sajtos rúdnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos béles
Lizinka_ 604 recept

Laktató finomság a családi receptarchívumból, amit bátran ajánlok kipróbálásra!

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...