Húsos béles
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
5 kcal
-
1g só0 kcal
töltelékhez
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g kenyér69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
tetejére
-
10g tojásfehérje5 kcal
Összesen
1227
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
4g só0 kcal
töltelékhez
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
200g tej112 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
4904
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
tésztához
-
21.5g finomliszt78 kcal
-
10.8g vaj77 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
0.2g só0 kcal
töltelékhez
-
26.9g darált sertéshús49 kcal
-
5.4g kenyér15 kcal
-
10.8g tej6 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
tetejére
-
2.2g tojásfehérje1 kcal
Összesen
262
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 71.5 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 428 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1976.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 1058 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 194.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 877 micro
Összesen
1227
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.8 g
Zsír
-
Összesen 286 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7904.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 808 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 2204 mg
-
Nátrium 4233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 776.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2167 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 264 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 1142 mg
-
Retinol - A vitamin: 1938 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 2729 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3507 micro
Összesen
4904
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
2 dkg friss élesztő
-
1 kk só
töltelékhez
-
50 dkg darált sertéshús
-
10 dkg kenyér
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 dkg vaj
-
3 késhegynyi szerecsendió
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojássárgája
tetejére
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
tésztához
- A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzátesszük az élesztőt, a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Hólyagos, sima tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osszuk a tésztát, de az egyik nagyobb legyen a másiknál!
- A cipókat egymás után vékonyabb lappá nyújtjuk, majd vízszintes és függőleges irányban hajtogatjuk kétszer, 30-30 perces időközönként. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
töltelékhez
- Vajon aranybarnára pirítjuk a felaprított hagymát. Ezután hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a darált húst, és alaposan összesütjük. Sózzuk és borsozzuk. A tűzről levéve kihűtjük.
- Amíg hűl a hús, addig tejbe beáztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodva a húshoz adjuk. Ezután megszórjuk szerecsendióval, finomra vágott petrezselyemmel, és alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával.
- A nagyobbik tésztát kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajjal kikent kapcsos tortaformát (22 cm átmérőjű), belesimítjuk a tölteléket. A másik tésztalapot kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kivágunk belőle egy tortaformához illő tésztakarikát. Ezzel betakarjuk a tölteléket, és a tésztaszéleket visszahajtjuk. A közepébe egy hústűvel lyukat fúrunk.
tetejére
- A tésztát megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kihűtve, nagyon langyosan, szinte hidegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3146
- Feltöltés dátuma: 2016. március 17.
Ajánló
A megmaradt tésztát tojásfehérjével megkenve és sajttal megszórva kisüthetjük sajtos rúdnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Laktató finomság a családi receptarchívumból, amit bátran ajánlok kipróbálásra!