r
Nosalty Logó

Húsmentes retró burger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Húsmentes retró burger: vegán hamburger húsmentes pogácsával, friss zöldségekkel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

912
Kalória
27.3g
Fehérje
143g
Szénhidrátok
27.4g
Zsír
205.4g
Víz
-
Koleszterin
15.3g
Rost
14.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

Összesen 5473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10138.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1017 mg
  • Foszfor
    2813 mg
  • Nátrium
    5056 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    858.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    1232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1513 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    2505 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 5473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A hamburgerbucikhoz

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet alaposan elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a langyos vizet. Ezekből ruganyos tésztát gyúrunk, majd a gombócot 10 perc alatt, lisztezett felületen alaposan kidagasztjuk. Olajozott tálba tesszük és lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk, amiket gombócokká formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól tisztes távolságban, majd lefedve további 30 percig kelesztjük a gombócokat.
  3. Előmelegítjük a sütőnket 200 fokra. Egy tálban elkeverjük az egy evőkanál tejet, juharszirupot, mustárt és kurkumát. Ezzel megkenjük a megkelt zsemlék felszínét, majd megszórjuk szezámmaggal. Betoljuk a sütőbe és 30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A zöldséges pogácsákhoz

  1. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk, majd némi olajon megdinszteljük. A fokhagymát is megpucoljuk, felkarikázzuk, majd 1-2 perc alatt kevés olajon megpároljuk. Félretesszük mindkettőt.
  2. A babkonzervet leszűrjük, a szűrőben folyó víz alatt átmossuk, majd egy késes aprítóban teljesen simára dolgozzuk. A bulgurt sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
  3. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, míg aromás nem lesz, majd késsel finomra aprítjuk.
  4. Egy tálban elkeverjük a babot, bulgurt, diót, zsemlemorzsát, ajvárt, hagymát, fokhagymát és fűszereket. Ha túl száraz lenne, ajvárt adhatunk hozzá, ha pedig túl lágy, zsemlemorzsát. Könnyen formázható, de szárazabb masszát kell kapnunk.
  5. A masszát hat egyenlő részre osztjuk, az adagokat gombóccá gyúrjuk, majd két kis négyzet sütőpapír között kilapítjuk, hogy ujjnyi vastag legyen mindegyik. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a sütőpapír segítségével beleengedjük az első pogácsát és mindkét oldalán, 2-3 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a többivel is.

A tálaláshoz

  1. A zsemléket félbevágjuk, megkenjük a kedvenc vegán szószunkkal (majonéz, ketchup, ajvár, stb.), majd jégsalátával, paradicsommal, lilahagymával és a kisült pogácsával tálaljuk a burgert.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a húst nem fogyasztóknak, azonban ennek most vége! Az alábbi burger ugyanis teljes mértékben vegán, mégis ugyanúgy hozza a jól megszokott, nosztalgikus életérzést.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!