r
Nosalty Logó

Húsmentes retró burger

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Húsmentes retró burger: vegán hamburger húsmentes pogácsával, friss zöldségekkel tálalva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

Összesen 5473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10138.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1017 mg
  • Foszfor
    2813 mg
  • Nátrium
    5056 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    858.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1513 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    2505 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 5473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 216 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A hamburgerbucikhoz

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet alaposan elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a langyos vizet. Ezekből ruganyos tésztát gyúrunk, majd a gombócot 10 perc alatt, lisztezett felületen alaposan kidagasztjuk. Olajozott tálba tesszük és lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk, amiket gombócokká formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól tisztes távolságban, majd lefedve további 30 percig kelesztjük a gombócokat.
  3. Előmelegítjük a sütőnket 200 fokra. Egy tálban elkeverjük az egy evőkanál tejet, juharszirupot, mustárt és kurkumát. Ezzel megkenjük a megkelt zsemlék felszínét, majd megszórjuk szezámmaggal. Betoljuk a sütőbe és 30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A zöldséges pogácsákhoz

  1. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk, majd némi olajon megdinszteljük. A fokhagymát is megpucoljuk, felkarikázzuk, majd 1-2 perc alatt kevés olajon megpároljuk. Félretesszük mindkettőt.
  2. A babkonzervet leszűrjük, a szűrőben folyó víz alatt átmossuk, majd egy késes aprítóban teljesen simára dolgozzuk. A bulgurt sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
  3. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, míg aromás nem lesz, majd késsel finomra aprítjuk.
  4. Egy tálban elkeverjük a babot, bulgurt, diót, zsemlemorzsát, ajvárt, hagymát, fokhagymát és fűszereket. Ha túl száraz lenne, ajvárt adhatunk hozzá, ha pedig túl lágy, zsemlemorzsát. Könnyen formázható, de szárazabb masszát kell kapnunk.
  5. A masszát hat egyenlő részre osztjuk, az adagokat gombóccá gyúrjuk, majd két kis négyzet sütőpapír között kilapítjuk, hogy ujjnyi vastag legyen mindegyik. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a sütőpapír segítségével beleengedjük az első pogácsát és mindkét oldalán, 2-3 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a többivel is.

A tálaláshoz

  1. A zsemléket félbevágjuk, megkenjük a kedvenc vegán szószunkkal (majonéz, ketchup, ajvár, stb.), majd jégsalátával, paradicsommal, lilahagymával és a kisült pogácsával tálaljuk a burgert.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 24
  • Feltöltés dátuma: 2025. január 07.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Húsmentes retró burger
Lakos Benedek 398 recept

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a húst nem fogyasztóknak, azonban ennek most vége! Az alábbi burger ugyanis teljes mértékben vegán, mégis ugyanúgy hozza a jól megszokott, nosztalgikus életérzést.

Hozzávalók

A hamburgerbucikhoz

A zöldséges pogácsákhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szokás, amit tarts be minden nap, hogy 10 évet...

Semmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...