r
Nosalty Logó

Húsgombócos töltött cukkini

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Húsgombócos töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A cukkinihez

A szószhoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2834.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1368 micro
  • β-karotin
    4554 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6812 micro
  • Lut-zea
    7019 micro
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    167 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11338.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    7232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    887 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    5471 micro
  • β-karotin
    18218 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    27249 micro
  • Lut-zea
    28076 micro
Összesen 1810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    974 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A cukkinihez

A szószhoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A cukkinihez

  1. A szószhoz a felhevített olajon pár percig pirítjuk a hagymát, fokhagymát meg a sárgarépát, gyakran megkeverve. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, azt is megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott friss, vagy konzerv paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fűszereket meg a cukrot. Jól összekeverjük és kis lángon 30 percig főzzük.
  2. Amíg a szósz fő, elkészítjük a tölteléket. A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk. A közepét óvatosan egy tálba kaparjuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval és megtöltjük a cukkiniket. A maradékból kis gombócokat formálunk.
  3. A sütőt begyújtjuk. Egy nagy tepsit kikenünk 2 ek olívaolajjal, belerakjuk a megtöltött zöldséget meg a húsgombócokat. Rákanalazzuk a szószt és forró sütőbe rakva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11576
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Ajánló

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal. A gombócokból készíthetünk szendvicset.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egy töltött zöldség, amiből csoda módon nem csak a hús tűnik el, hanem a cukkini is. (Gyerekekről beszélek, mert a felnőttek mindenevők.)

Hozzávalók

A cukkinihez

A szószhoz

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...