r
Nosalty Logó

Húsgombócok besamellel és burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Húsgombócok besamellel és burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

Összesen 2642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2813 micro
Összesen 2642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

Elkészítés

húsgombóchoz

  1. A burgonyát héjastul sós vízben főzzük félpuhára, majd ha teljesen kihűlt, tisztítsuk meg és karikázzuk fel.
  2. A darált húst egy nagyobb tálban összekeverjük a tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával és a finomra aprított petrezselyemmel. Félretesszük, hogy a massza kissé összeérjen.
  3. A vajon pirítsuk meg kissé a lisztet, majd öntsük fel tejjel, és folytonos keverés közben sűrítsük be. Ezután sózzuk és borsozzuk.
  4. Egy tűzállótálat vagy tepsit kivajazunk, és az alját kirakjuk burgonyakarikával. A húsos masszából kisebb golyócskákat formázunk, és elhelyezzük a tálban. A maradék burgonyakarikákat a húsgombócok közé tesszük. Ezután a besamel mártást egyenletesen ráöntjük.
  5. Meghintjük bőven reszelt sajttal, majd a tetejére teszünk egy-két darabka vajat. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8507
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombócok besamellel és burgonyával
Lizinka_ 604 recept

Variáció a darált hús felhasználására, ami feldobja a megszokott mindennapokat.

Hozzávalók

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...