r
Nosalty Logó

Húsgombóc paradicsommártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsgombóc paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 2189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 2189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3341 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A rizst félig megfőzzük ételízesítős vízben. Leszűrjük, és kihűtjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket és a tojást, jó alaposan összegyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat forrásban lévő vízben megfőzzük. Hogy igazán finom legyen a végeredmény, a vízbe szoktam tenni egy-két kanál fagyasztott lecsót.
  3. A paradicsommártáshoz elkészítjük a rántást, felengedjük a paradicsomlével, s a kívánt sűrűségig higítjuk vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral, petrezselyemzölddel és a fél fej vöröshagymával. Miután megfőtt, a hagymát eldobhatjuk belőle.
  4. Miután megfőtt a húsgombócunk, paradicsomszósszal és egy kanál tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17010
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekek kedvence.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...