r
Nosalty Logó

Húsgombóc leves kovászos uborka levéből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsgombóc leves kovászos uborka levéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3224 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    12895 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 1419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér- és sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a kovászos uborka levével, 12-15 perc alatt félpuhára főzzük.
  2. Közben a darált húst a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal összedolgozzuk, majd apró gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Amikor a leves forrni kezd, a gombócokat belerakjuk, 12-15 perc alatt megfőzzük.
  4. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9396
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Ajánló

Savanyú káposzta leve is alkalmas a leves elkészítéséhez!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy darab árva kovászos uborka úszkált a műanyag dobozban, amikor kinyitottam ebédidőben. Annyira jó illata volt a levének is, hogy nem volt szivem kiönteni. Persze emlékeztem arra, hogy  a Príma konyha 2008 októberi számában találtam egy receptet, és ez a kis maradék lé éppen kapóra jött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...