Hús töltve hússal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g pulykamell196 kcal
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g kenyér17 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
34 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
25g csirke alaplé2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
11g fehérrépa7 kcal
-
2 kcal
Összesen
484
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g pulykamell1570 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
Összesen
3876
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
36.3g pulykamell57 kcal
-
10.9g csirkemellfilé13 kcal
-
7.3g spenót1 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
1.8g kenyér5 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
7.3g bacon29 kcal
-
7.3g fehérbor6 kcal
-
7.3g csirke alaplé1 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
4.4g halványító zeller1 kcal
Összesen
142
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 217.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2814 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2626 micro
Összesen
484
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 360.5 g
Zsír
-
Összesen 210.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10648.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 385 mg
-
Kálcium 1465 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 3781 mg
-
Nátrium 4340 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1740.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2369 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 1525 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 634 micro
-
Kolin: 572 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 22510 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 21004 micro
Összesen
3876
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 180 micro
-
β-karotin 818 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 763 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
1 kg pulykamell
-
30 dkg csirkemellfilé
-
20 dkg spenót
-
1 db tojás
-
1 szelet kenyér
-
1 csokor petrezselyem
-
7 dkg parmezán sajt
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 fej fokhagyma
-
2 dl fehérbor
-
2 dl csirke alaplé
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
3 közepes szár halványító zeller
Elkészítés
- A pulykamellet "kinyitjuk" úgy, hogy egy éles késsel jobbról az egyharmad vastagságánál vízszintesen szeljük, majd a másik irányba is így teszünk. A húst szétnyitjuk, és ha 1 cm-nél vastagabb, akkor óvatosan folpack alatt kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- A csirkemellet durvára daráljuk vagy vágjuk. Két kanál olajon elkezdjük pirítani, miközben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadhatunk még egy fél citrom reszelt héját. Fehéredésig jól átforgatjuk, fakanállal szétnyomkodjuk, hogy mindenütt átsüljön a külseje. Ekkor rádobjuk a megmosott, megszárított bébispenótot és a fél fej reszelt fokhagymát. Átforgatjuk, míg megfonnyad.
- Késes aprítóba beletesszük a szelet kenyeret, egy csokor petrezselymet felaprítva, sót, borsot ízlés szerint, 7 dkg parmezánt frissen reszelve, valamint 2 ek olívaolajat, és összevágjuk nem túl finomra (ez Buddy Valastro panír morzsája).
- A keveréket elegyítjük a csirkés spenóttal. Ráütünk egy tojást is.
- A kiterített pulykamellet egyenletesen beterítjük ezzel a töltelékkel, majd szépen feltekerjük. Hústűvel rögzítjük. Teljesen beborítjuk bacon szalonnával.
- A tűzhelyen mindkét oldalát mély serpenyőben megkapatjuk, majd felöntjük a fehérborral. Kicsit forraljuk, míg elpárolog az alkoholtartalma, aztán hozzátöltjük a csirkelevest, körberakjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségekkel, lefedjük.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve, így sütjük egy órát, majd a tetőt levéve 10-15 perc alatt megpirítjuk a külsejét.
- A húst kb. 10 percig pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
- A zöldségekből és a megmaradt pecsenyeléből finom szószt készíthetünk hozzá.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x27
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 35539
- Feltöltés dátuma: 2013. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Minden reggel úgy készülök el a munkába, hogy még maradjon 25 percem Buddy Valastro főzős műsorát megnézni. Ő egy New Jersey-i olasz cukrász, nagy családdal, akiknek szívesen főz is. Aztán jön a nagy falatozás. Mindezt jó kis déli temperamentummal. Szeretem azt a konyhát, amit bemutat. Édesanyjától tanult főzni, és megőrizte azokat a hagyományokat, melyeket kisfiúként ellesett a konyhában. Én itt annyit változtattam, hogy ő a töltelékbe kolbászhúst tett (sertést), és bőrös pulykamellből készítette a sültet. Ezt pótoltam én a bacon-nel.