r
Nosalty Logó

Hús töltve hússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Hús töltve hússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3876 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2814 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2626 micro
Összesen 484 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    360.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10648.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    1465 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    3781 mg
  • Nátrium
    4340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    1525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    22510 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    21004 micro
Összesen 3876 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet "kinyitjuk" úgy, hogy egy éles késsel jobbról az egyharmad vastagságánál vízszintesen szeljük, majd a másik irányba is így teszünk. A húst szétnyitjuk, és ha 1 cm-nél vastagabb, akkor óvatosan folpack alatt kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemellet durvára daráljuk vagy vágjuk. Két kanál olajon elkezdjük pirítani, miközben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadhatunk még egy fél citrom reszelt héját. Fehéredésig jól átforgatjuk, fakanállal szétnyomkodjuk, hogy mindenütt átsüljön a külseje. Ekkor rádobjuk a megmosott, megszárított bébispenótot és a fél fej reszelt fokhagymát. Átforgatjuk, míg megfonnyad.
  3. Késes aprítóba beletesszük a szelet kenyeret, egy csokor petrezselymet felaprítva, sót, borsot ízlés szerint, 7 dkg parmezánt frissen reszelve, valamint 2 ek olívaolajat, és összevágjuk nem túl finomra (ez Buddy Valastro panír morzsája).
  4. A keveréket elegyítjük a csirkés spenóttal. Ráütünk egy tojást is.
  5. A kiterített pulykamellet egyenletesen beterítjük ezzel a töltelékkel, majd szépen feltekerjük. Hústűvel rögzítjük. Teljesen beborítjuk bacon szalonnával.
  6. A tűzhelyen mindkét oldalát mély serpenyőben megkapatjuk, majd felöntjük a fehérborral. Kicsit forraljuk, míg elpárolog az alkoholtartalma, aztán hozzátöltjük a csirkelevest, körberakjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségekkel, lefedjük.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve, így sütjük egy órát, majd a tetőt levéve 10-15 perc alatt megpirítjuk a külsejét.
  8. A húst kb. 10 percig pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
  9. A zöldségekből és a megmaradt pecsenyeléből finom szószt készíthetünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x27
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 35499
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hús töltve hússal
Évi néni 1830 recept

Minden reggel úgy készülök el a munkába, hogy még maradjon 25 percem Buddy Valastro főzős műsorát megnézni. Ő egy New Jersey-i olasz cukrász, nagy családdal, akiknek szívesen főz is. Aztán jön a nagy falatozás. Mindezt jó kis déli temperamentummal. Szeretem azt a konyhát, amit bemutat. Édesanyjától tanult főzni, és megőrizte azokat a hagyományokat, melyeket kisfiúként ellesett a konyhában. Én itt annyit változtattam, hogy ő a töltelékbe kolbászhúst tett (sertést), és bőrös pulykamellből készítette a sültet. Ezt pótoltam én a bacon-nel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...