r
Nosalty Logó

Hun-Tex húsos babfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Hun-Tex húsos babfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4612 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10324 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    388.1 g

Zsír

  • Összesen
    185 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11446.4 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    1303 mg
  • Foszfor
    3909 mg
  • Nátrium
    4197 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    1719.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    463 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2171 micro
  • Kolin:
    1286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    2649 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    41294 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 4612 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1470 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe, vagy néhány órára.
  2. Tegyük a babot egy lábasba, öntsük fel vízzel, tegyünk bele sót, és a babérleveleket. Főzzük puhára, csak annyi vizet hagyunk rajta hogy ellepje, és ne égjen le. A főzés végefelé elfőzzük a víz nagy részét, időnként kevergessük, és ellenőrizzük, nehogy oda égjen.
  3. Miközben abab fő, ahúst kockákra vágjuk (kb. 3 cm) ahagymát aprókockákra szeleteljük, a zöldségeket nagyobb, 2-2 cmdarabokra vágjuk.
  4. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát (lehet kevés barna cukorral vagy sóval ki hogy szokta), félre húzzuk a tűzröl, beletesszük a sót, a pirospaprikát, borsot,chili, cumint, koriandert, és a húst.
  5. Jól összekeverjük, és visszarakjuk a tűzre (közepes vagy egy kicsit alacsonyabb).
  6. Folyamatosan keverjük a húst, a fűszerekben ekkor hozzá rakjuk az apróra vágott fokhagymát.
  7. Így kevergessük, dinszteljük víz nélkül legalább 10-percig, tapasztalatom, hogy így a marhahús nagyon finom, vajpuha omlós lesz a végén. Ha nagyon száraz, nagyon kevés vízzel felönthetjük (kb.1dl)
  8. Tegyük bele a paradicsomot, zöld paprikát, ízlés szerint a házi kolbászt.
  9. Hagyjuk, hogy a zöldség levében főjön5 percig, ne felejtsük el kevergetni.
  10. Lassan hozzáöntjük a paradicsomlevet is, és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Szükség esetén kevés vízzel felöntjük. Arra azért vigyázzunk hogy ne legyen túl leveses!
  11. Ha a bab és a hús elkészült, öntsük a húst a levével együtt a babhoz, és forráspontig melegítjük. Ezért is nem jó, ha sok levet hagyunk rajta, akkor nem lesz sűrű és krémes.
  12. Figyelem, ha sok a víz a babon öntsük le belőle és csak azután tegyük a húst hozzá!
  13. Tejföllel, és petrezselyemmel vagy cilantrotálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27962
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

Ha ajánlhatom, tegyünk barna curot a hagymára, a  babnak is jobb lesz így az íze!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hun-Tex magyarázata Magyar-Texasi. Ezt a receptet improvizáltam így a nevét is. A bab és a hús is vajpuhára főtt, krémes ízletes rántás nélkül. Lehet az én emlékeim ködösek, de engem a sólet ízére emlékeztetett, csak egy kicsit fűszeresebb volt. A marhahúst én mindig így kezdem főzni, ugyanis olyan puhára fő hogy még a kanál érintésétől is szétmállik a rostok teljesen felpuhulnak. Jó étvágyat kívánok:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...