Hun-Tex húsos babfőzelék
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g fejtett bab416 kcal
-
250g marhahús355 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
53 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
1153
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
1000g marhahús1420 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
4612
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
17.8g fejtett bab59 kcal
-
35.6g marhahús51 kcal
-
7.1g kolbász32 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.1g paradicsom1 kcal
-
7.1g zöldpaprika1 kcal
-
14.2g paradicsomlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
163
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2861.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 977 mg
-
Nátrium 1049 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 429.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 662 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 10324 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
1153
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 388.1 g
Zsír
-
Összesen 185 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11446.4 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 395 mg
-
Kálcium 1486 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 1303 mg
-
Foszfor 3909 mg
-
Nátrium 4197 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 1719.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 463 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2171 micro
-
Kolin: 1286 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 2649 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 41294 micro
-
Lut-zea 1390 micro
Összesen
4612
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1470 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhahús
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db paradicsom
-
2 db zöldpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.3 teáskanál koriander
Elkészítés
- A babot áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe, vagy néhány órára.
- Tegyük a babot egy lábasba, öntsük fel vízzel, tegyünk bele sót, és a babérleveleket. Főzzük puhára, csak annyi vizet hagyunk rajta hogy ellepje, és ne égjen le. A főzés végefelé elfőzzük a víz nagy részét, időnként kevergessük, és ellenőrizzük, nehogy oda égjen.
- Miközben abab fő, ahúst kockákra vágjuk (kb. 3 cm) ahagymát aprókockákra szeleteljük, a zöldségeket nagyobb, 2-2 cmdarabokra vágjuk.
- A zsiradékon megdinszteljük a hagymát (lehet kevés barna cukorral vagy sóval ki hogy szokta), félre húzzuk a tűzröl, beletesszük a sót, a pirospaprikát, borsot,chili, cumint, koriandert, és a húst.
- Jól összekeverjük, és visszarakjuk a tűzre (közepes vagy egy kicsit alacsonyabb).
- Folyamatosan keverjük a húst, a fűszerekben ekkor hozzá rakjuk az apróra vágott fokhagymát.
- Így kevergessük, dinszteljük víz nélkül legalább 10-percig, tapasztalatom, hogy így a marhahús nagyon finom, vajpuha omlós lesz a végén. Ha nagyon száraz, nagyon kevés vízzel felönthetjük (kb.1dl)
- Tegyük bele a paradicsomot, zöld paprikát, ízlés szerint a házi kolbászt.
- Hagyjuk, hogy a zöldség levében főjön5 percig, ne felejtsük el kevergetni.
- Lassan hozzáöntjük a paradicsomlevet is, és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Szükség esetén kevés vízzel felöntjük. Arra azért vigyázzunk hogy ne legyen túl leveses!
- Ha a bab és a hús elkészült, öntsük a húst a levével együtt a babhoz, és forráspontig melegítjük. Ezért is nem jó, ha sok levet hagyunk rajta, akkor nem lesz sűrű és krémes.
- Figyelem, ha sok a víz a babon öntsük le belőle és csak azután tegyük a húst hozzá!
- Tejföllel, és petrezselyemmel vagy cilantrotálaljuk.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 27962
- Feltöltés dátuma: 2011. január 13.
Ajánló
Ha ajánlhatom, tegyünk barna curot a hagymára, a babnak is jobb lesz így az íze!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Hun-Tex magyarázata Magyar-Texasi. Ezt a receptet improvizáltam így a nevét is. A bab és a hús is vajpuhára főtt, krémes ízletes rántás nélkül. Lehet az én emlékeim ködösek, de engem a sólet ízére emlékeztetett, csak egy kicsit fűszeresebb volt. A marhahúst én mindig így kezdem főzni, ugyanis olyan puhára fő hogy még a kanál érintésétől is szétmállik a rostok teljesen felpuhulnak. Jó étvágyat kívánok:)