Hortobágyi palacsinta csirkehússal Belgakonyhától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Palacsintatészta
-
14g tojás17 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Töltelék
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
63g csirkemellfilé75 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g gulyáskrém3 kcal
Szósz
-
75g víz0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Összesen
605
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Palacsintatészta
-
55g tojás69 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Töltelék
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
Szósz
-
300g víz0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
Összesen
2418
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Palacsintatészta
-
2.5g tojás3 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
13.7g tej8 kcal
-
4.6g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Töltelék
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
11.4g csirkemellfilé14 kcal
-
22.8g csirkecomb25 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g gulyáskrém1 kcal
Szósz
-
13.7g víz0 kcal
-
9.1g tejföl18 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
Összesen
111
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 812 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 299.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
605
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.3 g
Zsír
-
Összesen 116.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 722 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3247.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1460 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1197.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
2418
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 117 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Palacsintatészta
Töltelék
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
25 dkg csirkemellfilé
-
1 kk majoranna
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Szósz
-
3 dl víz
-
200 g tejföl
-
2 púpozott ek finomliszt
Elkészítés
Palacsintatészta
- A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tészta híg, tejszín sűrűségű legyen.
- 1 órát pihentetjük, majd felforrósított serpenyőben sütjük ki a palacsintákat.
Töltelék
- A hozzávalókból csirkepaprikást készítünk.
- A hagymát az olajon megdinszteljük.
- Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belerakjuk a húsokat. A csirkemellet kb. 4-be, a combokat kettőbe vágva bőröstül. Fűszerezzük, majd megvárjuk, míg kicsit lekap a csirke, és felöntjük kb. 4 dl vízzel.
- Kb. 1 órán át pároljuk, néha kavargatjuk. Vizet mindig öntünk hozzá, hogy jó híg legyen.
- Amikor kész, kivesszük a csirkéket, és kicsontozzuk (én csak a szebb részeket hagyom meg). Ezeket icipici falatkákra aprítjuk (nem daráljuk). Hozzáöntünk egy kevés hagymás levet, és ezzel töltjük a palacsintákat.
- A palacsintákat felhajtjuk háromszög formára vagy ahogy szimpatikus, és egy kivajazott jénai tálba egymás mellé halmozzuk őket. A tetejére is rakunk egy kevés vajat. Berakjuk a sütőbe kb. 10 percre, 180 fokon, nem légkeverésen. Addig elkészítjük az öntetet.
Szósz
- A pörkölt után megmaradt levet leszűrjük, és behabarjuk a liszttel és a tejföllel. (A lisztes tejfölt jól elkeverem, felöntöm kanalanként a forró lével, és csak ezután rakom vissza a tűzre, hogy sűrű, csomómentes szószt kapjak.)
- A sütőből kivett palacsintákat egyenként felöntjük egy nagy merőkanál szósszal és tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 22344
- Feltöltés dátuma: 2013. december 24.
Ajánló
A Hortobágyi húsos palacsinta előétel, de olyan laktató, hogy főételként is fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az egyik kedvenc ételem, talán a neve miatt is. ;) "Külhonban" először egy spanyol barátomnak készítettem el, akinek mondanom sem kell, nem lett a kedvenc étele, hiszen "a palacsinta ne legyen sós", így legnagyobb örömömre magyar barátaim segítettek a maradék elfogyasztásában, akik közt osztatlan sikert aratott. :)