r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta csirkehússal Belgakonyhától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hortobágyi palacsinta csirkehússal Belgakonyhától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 2418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 2418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Palacsintatészta

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tészta híg, tejszín sűrűségű legyen.
  2. 1 órát pihentetjük, majd felforrósított serpenyőben sütjük ki a palacsintákat.

Töltelék

  1. A hozzávalókból csirkepaprikást készítünk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük.
  3. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belerakjuk a húsokat. A csirkemellet kb. 4-be, a combokat kettőbe vágva bőröstül. Fűszerezzük, majd megvárjuk, míg kicsit lekap a csirke, és felöntjük kb. 4 dl vízzel.
  4. Kb. 1 órán át pároljuk, néha kavargatjuk. Vizet mindig öntünk hozzá, hogy jó híg legyen.
  5. Amikor kész, kivesszük a csirkéket, és kicsontozzuk (én csak a szebb részeket hagyom meg). Ezeket icipici falatkákra aprítjuk (nem daráljuk). Hozzáöntünk egy kevés hagymás levet, és ezzel töltjük a palacsintákat.
  6. A palacsintákat felhajtjuk háromszög formára vagy ahogy szimpatikus, és egy kivajazott jénai tálba egymás mellé halmozzuk őket. A tetejére is rakunk egy kevés vajat. Berakjuk a sütőbe kb. 10 percre, 180 fokon, nem légkeverésen. Addig elkészítjük az öntetet.

Szósz

  1. A pörkölt után megmaradt levet leszűrjük, és behabarjuk a liszttel és a tejföllel. (A lisztes tejfölt jól elkeverem, felöntöm kanalanként a forró lével, és csak ezután rakom vissza a tűzre, hogy sűrű, csomómentes szószt kapjak.)
  2. A sütőből kivett palacsintákat egyenként felöntjük egy nagy merőkanál szósszal és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22344
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Ajánló

A Hortobágyi húsos palacsinta előétel, de olyan laktató, hogy főételként is fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc ételem, talán a neve miatt is. ;) "Külhonban" először egy spanyol barátomnak készítettem el, akinek mondanom sem kell, nem lett a kedvenc étele, hiszen "a palacsinta ne legyen sós", így legnagyobb örömömre magyar barátaim segítettek a maradék elfogyasztásában, akik közt osztatlan sikert aratott. :)

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...