r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Smaragd konyhájától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Hortobágyi húsos palacsinta Smaragd konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsos szósz

palacsinta

Összesen 1215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsos szósz

palacsinta

Összesen 3647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsos szósz

palacsinta

Összesen 143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    3036 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    199.4 g

Zsír

  • Összesen
    219.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6586.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    2603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1537.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    361 micro
  • β-karotin
    2873 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    9109 micro
  • Lut-zea
    2214 micro
Összesen 3647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    361 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

húsos szósz

palacsinta

Elkészítés

húsos szósz

  1. Az olajat felforrósítjuk, és a szalonnát megpirítjuk rajta.
  2. Majd kivesszük, és a kisült zsírján megsütjük a paradicsom és a paprika negyedeket.
  3. Majd kiszedjük ezt is, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük rajta, majd rátesszük a kockára vágott pulykamellet, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Lejjebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a fűszereket és az 1 ek paradicsomszószt. Elkeverjük, és fedő alatt főzzük, míg a hús puha lesz.
  5. Amikor kész, kiszedjük a húsokat a szaftjából, és ledaráljuk az előzőleg pirított szalonnával együtt.
  6. A szafthoz hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, és átforraljuk.
  7. Az előzőleg megsült paprikáról és paradicsomról levesszük a héját, és a szószba tesszük, kézi botmixerrel összeturmixoljuk. Kész.

palacsinta

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és kisütjük.
  2. Mindegyik palacsinta közepére teszünk a darált húsból és a szaftból, majd feltekerjük, és tálaljuk.
  3. A szafttal még meglocsoljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 14719
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi húsos palacsinta Smaragd konyhájától
Smaragd konyha 149 recept

Igazi ínyenc vendégváró és laktató fogás. 

Hozzávalók

húsos szósz

palacsinta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...