r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta hobbi séf módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hortobágyi húsos palacsinta hobbi séf módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 1038 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 5175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1038 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.2 g

Zsír

  • Összesen
    371.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6359.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    1717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    2711 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2561 micro
Összesen 5175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintatésztához leírt alapanyagokat összekeverjük egy robotgép segítségével, majd hűtőbe tesszük.
  2. A csirkehúsokat megmossuk, megpucoljuk. A combot és a csirkeszárnyakat kettévágjuk az ízületeknél. A csirkemellfilét három darabra vágjuk.
  3. A vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk, majd olajon pároljuk, és üvegesre sütjük. Mikor már kellően megpuhult a hagyma, hozzáadunk 3 gerezd reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a 2 evőkanál pirospaprikát, hozzáadjuk az őrölt köményt és az apróra vágott paradicsomot, paprikát, majd egy nagy evőkanál paprikakrémet nyomunk bele, kicsit összefőzzük 4 dl hideg vízzel.
  4. Az így elkészült alaplébe, belehelyezzük a csirkehúsokat. A csirkemell darabokat 20 perc főzési idő után tegyük bele, mert az úgy is gyorsan puhára fő. Az így kapott csirkepaprikást fedő alatt főzzük egy és negyed órát. Azért fedő alatt és bő lében, mert az öntethez a szaftját fogjuk később besűrűsíteni!
  5. A hűtőből kivett palacsintatészta állagát megnézzük egy szedőkanál segítségével, ha nagyon besűrűsödött, akkor szódavízzel hígítsunk rajta. A tészta mennyiségéből süssünk tíz egyforma vastagságú palacsintát (kb. a vastagsága a hagyományos palacsinta kétszerese).
  6. Miután a pörkölt elkészült szedjük ki a szaftból a csirkehúsokat, majd csontozzuk ki, és szedjük le a bőrét. Arra figyeljünk, hogy a töltelékbe csak húsdarabok kerüljenek. A húsdarabokat tegyük egy tálba, majd csorgassunk rá a paprikás szaftból 3-4 evőkanálnyit. Ezt alaposan nyomkodjuk össze, míg a hús szálaira nem válik szét.
  7. A maradék szaftot visszatéve a gázra, reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát, és tegyünk bele 1 evőkanál paprikakrémet, hogy még intenzívebb legyen a szósz íze, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt a szószunk, habarjuk be lisztes tejföllel, majd főzzük össze, míg be nem sűrűsödik (kb. 5 percig).
  8. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal, majd helyezzünk bele kettő darab palacsintát, ezek után reszeljünk rá vékonyan sajtot, és tegyünk rá a töltelékünkből annyi húst, hogy egyforma arányban legyen elosztva az egész rétegezés művelete alatt. (tészta+sajt+hús+tészta)
  9. Miután elfogytak az alapanyagok, az utolsó réteg tetejére tegyünk kb. 5 evőkanál szaftot, és kenjük el egyenletesen. Az így kapott rétegzett húsos palacsintánkat tegyük 180 Celsius fokos sütőbe 25 percre. (A sütőt nem kell előmelegíteni a jénai miatt.)
  10. Az összesült húsos palacsintát a 25 perc sütés után egy tortaformára kiborítva (a húsos palacsintát körbelazítjuk, majd tetejére helyezzük a tortaformát, és hirtelen mozdulattal átfordítjuk) a tetejét szósszal leöntjük, és egyenletesen elterítjük.
  11. Az így elkészült hortobágyi húsos palacsintánkat 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg kellően meg nem pirul a külseje.
  12. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5573
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Munkaszüneti ebédidőben a kollégám hortobágyi húsos palacsintájára tekintve megfogalmazódott bennem a számomra tökéletes húsos palacsinta receptje és elkészítési módja. Véleményem szerint ez egy kiváló recept és elkészítési mód, ahhoz hogy akár a vendégeinket is levegyük a lábukról. Sok sikert a recept elkészítéséhez mindenkinek.:)

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...