Hortobágyi húsos palacsinta hobbi séf módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
A palacsintához
-
40g finomliszt146 kcal
-
60g tej34 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
30g szódavíz0 kcal
-
42 kcal
A töltelékhez
-
23g csirkemellfilé27 kcal
-
100g csirkecomb111 kcal
-
107g csirkeszárny127 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
10g paprika2 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
30g sajt106 kcal
-
34g napraforgó olaj301 kcal
Összesen
1038
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
A palacsintához
-
200g finomliszt728 kcal
-
300g tej168 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
150g szódavíz0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A töltelékhez
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
535g csirkeszárny634 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
10g paprikakrém0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
5175
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
A palacsintához
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
5.2g szódavíz0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A töltelékhez
-
3.9g csirkemellfilé5 kcal
-
17.3g csirkecomb19 kcal
-
18.5g csirkeszárny22 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
-
1.7g paprika0 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g paprikakrém0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5.2g tejföl10 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
5.2g sajt18 kcal
-
5.9g napraforgó olaj52 kcal
Összesen
179
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 74.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1271.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 255.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
1038
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216.2 g
Zsír
-
Összesen 371.4 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6359.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 1741 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 2294 mg
-
Nátrium 1717 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1277.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1173 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 88 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 864 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 2711 micro
-
β-crypt 508 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2561 micro
Összesen
5175
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 89 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
A töltelékhez
-
0.5 db csirkemellfilé
-
2 db csirkecomb
-
5 db csirkeszárny
-
1 db paradicsom
-
0.5 db paprika
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek paprikakrém
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1.5 dl tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
15 dkg sajt
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A palacsintához
- A palacsintatésztához leírt alapanyagokat összekeverjük egy robotgép segítségével, majd hűtőbe tesszük.
- A csirkehúsokat megmossuk, megpucoljuk. A combot és a csirkeszárnyakat kettévágjuk az ízületeknél. A csirkemellfilét három darabra vágjuk.
- A vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk, majd olajon pároljuk, és üvegesre sütjük. Mikor már kellően megpuhult a hagyma, hozzáadunk 3 gerezd reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a 2 evőkanál pirospaprikát, hozzáadjuk az őrölt köményt és az apróra vágott paradicsomot, paprikát, majd egy nagy evőkanál paprikakrémet nyomunk bele, kicsit összefőzzük 4 dl hideg vízzel.
- Az így elkészült alaplébe, belehelyezzük a csirkehúsokat. A csirkemell darabokat 20 perc főzési idő után tegyük bele, mert az úgy is gyorsan puhára fő. Az így kapott csirkepaprikást fedő alatt főzzük egy és negyed órát. Azért fedő alatt és bő lében, mert az öntethez a szaftját fogjuk később besűrűsíteni!
- A hűtőből kivett palacsintatészta állagát megnézzük egy szedőkanál segítségével, ha nagyon besűrűsödött, akkor szódavízzel hígítsunk rajta. A tészta mennyiségéből süssünk tíz egyforma vastagságú palacsintát (kb. a vastagsága a hagyományos palacsinta kétszerese).
- Miután a pörkölt elkészült szedjük ki a szaftból a csirkehúsokat, majd csontozzuk ki, és szedjük le a bőrét. Arra figyeljünk, hogy a töltelékbe csak húsdarabok kerüljenek. A húsdarabokat tegyük egy tálba, majd csorgassunk rá a paprikás szaftból 3-4 evőkanálnyit. Ezt alaposan nyomkodjuk össze, míg a hús szálaira nem válik szét.
- A maradék szaftot visszatéve a gázra, reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát, és tegyünk bele 1 evőkanál paprikakrémet, hogy még intenzívebb legyen a szósz íze, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt a szószunk, habarjuk be lisztes tejföllel, majd főzzük össze, míg be nem sűrűsödik (kb. 5 percig).
- Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal, majd helyezzünk bele kettő darab palacsintát, ezek után reszeljünk rá vékonyan sajtot, és tegyünk rá a töltelékünkből annyi húst, hogy egyforma arányban legyen elosztva az egész rétegezés művelete alatt. (tészta+sajt+hús+tészta)
- Miután elfogytak az alapanyagok, az utolsó réteg tetejére tegyünk kb. 5 evőkanál szaftot, és kenjük el egyenletesen. Az így kapott rétegzett húsos palacsintánkat tegyük 180 Celsius fokos sütőbe 25 percre. (A sütőt nem kell előmelegíteni a jénai miatt.)
- Az összesült húsos palacsintát a 25 perc sütés után egy tortaformára kiborítva (a húsos palacsintát körbelazítjuk, majd tetejére helyezzük a tortaformát, és hirtelen mozdulattal átfordítjuk) a tetejét szósszal leöntjük, és egyenletesen elterítjük.
- Az így elkészült hortobágyi húsos palacsintánkat 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg kellően meg nem pirul a külseje.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5576
- Feltöltés dátuma: 2013. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Munkaszüneti ebédidőben a kollégám hortobágyi húsos palacsintájára tekintve megfogalmazódott bennem a számomra tökéletes húsos palacsinta receptje és elkészítési módja. Véleményem szerint ez egy kiváló recept és elkészítési mód, ahhoz hogy akár a vendégeinket is levegyük a lábukról. Sok sikert a recept elkészítéséhez mindenkinek.:)