r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsgombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Hortobágyi húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgombóc

Ragu

Összesen 750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgombóc

Ragu

Összesen 2250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgombóc

Ragu

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1553.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    4596 micro
  • β-crypt
    494 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    3091 micro
Összesen 2250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    682 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Húsgombóc

Ragu

Elkészítés

Húsgombóc

  1. A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük, és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk.
  2. Hűtőbe tesszük, ezután diónyi gombócokat formálunk belőle.

Ragu

  1. Egy nagyobb serpenyőben készítsünk pörkölt alapot, olajon a hagymát megpirítjuk, adjuk hozzá a felkockázott paprikákat, a felszeletelt gombát és a sűrített paradicsomot.
  2. Pár percig pirítsuk, majd tegyük hozzá a húsgombócokat, és öntsük fel kb 2,5 dl vízzel. Ízesítjük, fedővel lefedjük, és készre főzzük, néhányszor megrázogatva a serpenyőt.
  3. Ha a gombócok megfőttek, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd a raguhoz öntjük. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, összeforraljuk, és galuskával kínáljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1247
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 175
  • Össznézettség: 143087
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi húsgombóc
Judit69 176 recept

Nagyon szereti a családom, így sokszor kerül az asztalra. Galuskával az igazi.

Hozzávalók

Húsgombóc

Ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...