r
Nosalty Logó

Horizont süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Horizont süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    398.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11740.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    4337 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    3588 mg
  • Nátrium
    3228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2458 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 7899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A barna tésztához a száraz anyagokat összekeverjük.
  3. Kimérjük a tejet, beletesszük a tojássárgát, elkeverjük, és hozzáöntjük.
  4. Majd a zsírral összeállítjuk. Kicsit ragacsos, lisztezni kell.
  5. Két cipóra osztjuk, vékonyra kinyújtjuk -kb fél cm-esre.
  6. Jól kikenjük, és lisztezzük a tepsit.
  7. 10 perc alatt kisütjük, ugyanígy a másik lapot is.
  8. Mikor kisült, akkor fel kell lazítani a tésztát, és tálcára ki kell tenni.
  9. Míg sül a barna tészta, addig elkészítjük a 4 tojásos piskótát.
  10. Krém elkészítése:
  11. A lisztet elkeverjük a tejjel, és lassú tűzön kavargatva megfőzzük a krémet.
  12. Hagyjuk kihűlni.
  13. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  14. Majd mikor teljesen kihűl a krém, apránként hozzáadjuk a margarinhoz, nagyon jól elkeverjük.
  15. Összeállítás:
  16. A barna tésztát bekenjük krémmel, ráhelyezzük a piskótát, megkenjük a krémmel, rátesszük a barna tésztát, és azt is lekenjük.
  17. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  18. Végén rátesszük a csokimázat, és visszatesszük a hűtőbe.
  • Tepsi mérete: 31x31
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 26166
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok sütis könyvem van, és nagyon ritkán veszem elő őket. Elhatároztam, hogy most a szünidőben mindegyikből fogok sütni. Van bőven, aki letesztelje:-)

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...