„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A palacsinattortához
-
25g mazsola75 kcal
-
38g dió245 kcal
-
25g narancslekvár62 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
88g tej49 kcal
-
25g ananászlé13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A vanília öntethez
-
200g tej112 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1504
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A palacsinattortához
-
100g mazsola299 kcal
-
150g dió981 kcal
-
100g narancslekvár246 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
350g tej196 kcal
-
100g ananászlé53 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A vanília öntethez
-
800g tej448 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
6014
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A palacsinattortához
-
3.8g mazsola11 kcal
-
5.7g dió38 kcal
-
3.8g narancslekvár9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
7.7g teavaj55 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
13.4g tej8 kcal
-
3.8g ananászlé2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A vanília öntethez
-
30.6g tej17 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
231
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 82.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1252.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.8 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
1504
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 330.3 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5010.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1857 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1522 mg
-
Nátrium 1056 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 655.2 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 413.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2008 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 286 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 1176 mg
-
Retinol - A vitamin: 1972 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1763 micro
Összesen
6014
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A palacsinattortához
-
10 dkg mazsola
-
10 dkg narancslekvár
-
20 dkg porcukor
-
5 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
3.5 dl tej
-
1 dl ananászlé
-
1 teáskanál sütőpor
A vanília öntethez
-
8 dl tej
-
8 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
4 dkg finomliszt
-
1 ek vaj
Elkészítés
A palacsinattortához
- A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéj felével. A mazsolát az ananászlében beáztatjuk.
- 15 dkg puha teavajat 15dkg porcukorral habosra kikeverünk. Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az egyik pohárba 3, a másikba 2 tojás fehérjét teszünk.
- A tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk. A tojásfehérjét habbá felverjük. A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből felvert habot.
- A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük.
- A mazsolát az ananászléből kivesszük összekeverjük 2 evőkanálnyi porcukorral.
- A palacsintasütőben kevés vajat hevítünk. Az elkészített tészta hatodrészét belemerjük kb. 3 percig sütjük, megfordítjuk és a másik oldalát kb. 1 percig sütjük. A palacsintát (a világos fele legyen felül) egy tányérra csúsztatjuk és narancslekvárral megkenjük, a darált dióval, mazsolával megszórjuk.
- A palacsintatésztából ugyanígy még 5 db palacsintát sütünk. Egymásra rétegezzük és az utolsó palacsintát kivéve megkenjük narancslekvárral, megszórjuk dióval és mazsolával.
- A megmaradt vajat megolvasztjuk és a palacsintatortára öntjük.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
- Amíg a palacsintatortánk sül, a 2 tojásfehérjéből habot verünk úgy, hogy belekeverjük a megmaradt porcukrot.
- A sütőből a palacsintatortánkat kihúzzuk egy pillanatra és a felvert habot a torta tetejére halmozzuk, majd a sütőbe visszatolva aranysárgára sütjük.
- Szeletekre vágjuk, a megmaradt darált dióval megszórva az alábbi vanília öntettel (sodóval) kínáljuk a gyerekeknek.
- Vanília öntet készítése:
- A vaníliát hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk - így lesz intenzív és eredeti a vaníliaíz.
- A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforraljuk.
- A porcukrot, a tojássárgáját és a lisztet kikeverjük, felöntjük a vaníliás tejjel, újra felforraljuk és leszűrjük, majd a vajjal fényesre kikeverjük (montírozzuk).
- Hűlés közben többször átkeverjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 52378
- Feltöltés dátuma: 2008. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mártika és Feri
107 recept
Közeleg a Mikulás, a Karácsonyi ünnepek. Gyermekeknek és persze a felnőtteknek is ajánlom az alábbi karácsonyi gyümölcsökkel, fűszerekkel készülő palacsinta receptemet.