r
Nosalty Logó

Hófehérke tejszínesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Malacka
Hófehérke tejszínesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    284.1 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.1 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1779 micro
Összesen 6064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet és az olajat, jól összedolgozzuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  2. Sütőpapírral kibélelet tepsibe öntjük, és kb 30-40 perc alatt készre sütjük (Tűpróba).
  3. A krémhez a elkészítjük a pudingot. A pudingport, a cukorral, a van. cukorral és a liszttel elkeverjük, hozzáöntünk egy kis tejet, és simára keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, mikor már majdnem forr, belekeverjük a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük.Ha már langyos, hozzáadjuk a citromot (vagy az aromákat), és hagyjukteljesen kihűlni.
  4. Míg hűl, felverjüka tejszínhabot, és belekeverjüka kókuszreszeléket és/vagy a fehér csoki reszeléket. Végül ezt is belekeverjüka kihűlt a pudingba.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével, a maradék krémmel a piskóta tetejét és oldalát kenjük be, végül megszórjuk jó sok kókuszreszelékkel.
  6. Azonnal fogyasztható, de szerintem ha áll egy éjszakát, csak jót tesz neki. :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11688
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Malacka 28 recept

A nyáron úgy döntöttünk, hogy kicseréljük a bejárati ajtót, ez elég nagy munka sok fúrással, faragással, falvéséssel jár. Mondanom sem kell, hogy a munka dandár részét apa végezte. S úgy gondoltam, hogy erre a nagy munkára egy igazán kalóriadús édessség dukál, s mivel apa nagyon szereti a vaníliás-kókuszos dolgokat, így erre esett a választásom. Nagyon örült neki.:)  A recept eredetijét a neten találtam, de sajnos már nem tudom hol.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...