Hercegnő torta 2.
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kicsi piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A nagy piskótához
-
48g tojás61 kcal
-
13g finomliszt48 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
125g tej70 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A torta bevonásához és díszítéshez
-
13g cukormáz43 kcal
-
25g cukormáz87 kcal
-
11g tölcsér42 kcal
-
18 kcal
-
44g áfonyadzsem122 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kicsi piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A nagy piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A torta bevonásához és díszítéshez
-
100g cukormáz346 kcal
-
200g cukormáz692 kcal
-
90g tölcsér339 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
-
350g áfonyadzsem973 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kicsi piskótához
-
6.8g tojás9 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A nagy piskótához
-
11.9g tojás15 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
30.9g tej17 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
9.3g vaj66 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A torta bevonásához és díszítéshez
-
3.1g cukormáz11 kcal
-
6.2g cukormáz21 kcal
-
2.8g tölcsér10 kcal
-
1.2g színes cukorka4 kcal
-
10.8g áfonyadzsem30 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.7 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.8 g
Zsír
-
Összesen 318.2 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8301.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 2501 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 2626 mg
-
Nátrium 2759 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1109.8 g
-
Cukor 785 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 587.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2904 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 1680 mg
-
Retinol - A vitamin: 2865 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2718 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Hozzávalók
A kicsi piskótához
-
4 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A nagy piskótához
-
7 db tojás
-
7 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 l tej
-
20 dkg cukor
-
5 ml vaníliaaroma
A torta bevonásához és díszítéshez
-
2 ek színes cukorka
-
350 g áfonyadzsem
Elkészítés
A kicsi piskótához
- Tortalapok készítése:
- Amennyiben nem készen vásároljuk a piskóta lapokat, úgy a legkisebb méretű tortaformában 4db tojásból, a legnagyobb torta formában 7 tojásból készítünk a szokásos módon piskóta lapokat.
- A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját krémszerűvé keverjük a cukorral, végül a citrom reszelt héját is bele tesszük. A fehérjébe teszünk pici sót és cukrot és nagyon kemény habbá felverjük. Keveset a krémszerű sárgájához keverünk, majd fokozatosan nagyon óvatosan a sütőporral kevert liszttel felváltva összekeverjük. A megfelelő szilikonos sütőpapírral bélelt, vagy teflonos torta formába 180C fokon készre sütjük.
- Krém készítése:
- Amíg a torták hűlnek, az 1l tejből és a lisztből (tetszés szerint pudingporból) sűrű krémet főzünk, a következő képpen:
- A tejet odatesszük forrni, de kb 1dl tejet félreteszünk, amivel a lisztet péppé kavarjuk. A forrásban lévő tejből egy merőkanálnyit hozzáadunk a tejes péphez, és csomómentesre kavarjuk, majd hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, állandó kavarás mellett sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni.
- Néha kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrösödjön.
- A vajat a cukorral habosra kavarjuk és ízesítjük a vaníllia aromával.
- Amikor a főzött krém kihűlt összekavarjuk a cukorral habosra kevert margarinnal.
- Tölcsérek előkészítése:
- Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a rózsaszínű cukormázat.
- Előkészítjük a tölcséreket: levágjuk a hegyüket, kb. 2-3 cm-t. (tetszés szerint).
- 1 db tölcsér kivételével.Minden tölcsér öblösebb részét be cakkozzuk. Vigyázni kell, mert könnyen törik. Használhatunk éles tapétavágó kést.
- Ezek után egyenként bevonjuk a tölcséreket, hogy száradjanak. Az 1db egészben hagyott tölcsér 2-3cm-es cakkos részét levágjuk, ugyanis ezek a részek kerülnek majd a torta középre a képen látható módon. A gyöngyöket már itt rátehetjük száradás előtt.
- Tortalapok betöltése:
- A kihűlt tortalapokat félbe vágjuk, és először a lekvárral, majd a krémmel megkenjük.
- Az emeletes torta legfelső lapját csak lekvárral kenjük meg. A nagy torta lap felső lapját középen krémmel is, hogy össze ragadjon a kicsi tortalappal.
- A torta díszítése:
- Most elkészítjük a cukormázakat: 1 tasak fehéret és 1 tasak rózsaszínt.
- A tetejére rózsaszínű, az oldalára fehér színű cukormáz kerül.
- A bevont tölcsérekből a 2-3 cm-es levágott tölcsér darabka cakkos résszel fölfelé középre kerül, az 1db csúcsos csonka tölcsér az öblös részével lefelé kerül az előző csonka tölcsér közepére.
- A többi tölcsért óvatosan egyenlő távolságra az alsó tortán helyezük el. Fantáziánkra bízva a gyönggyel és szivecskékkel díszítjük.
- 2-3 órát hideg helyen tartjuk fogyasztás előtt.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22-30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 23173
- Feltöltés dátuma: 2010. november 02.
Ajánló
A cukormázat közvetlen a bevonás előtt készítsük, és nagyon pici vízzel, hamar szárad, de ha sok vizet teszünk a porhoz, nagyon nehéz vele dolgozni. A cukormázat (marcipán ízű pl.) lehet ételfestékkel a kívánt színre színezni és akkor nem kell kétfélét vásárolni. Mivel nagyon munkaigényes, ezért előző nap a tortát kisütöm, a krémet megfőzöm, másnap reggel összeállítom és díszítem a tortát és este, már lehet is ünnepelni. Kitartást kívánok az elkészítéshez és jó étvágyat az ünnepelteknek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Három lány unokám van, akik valahol láttak Hercegnős tortát. Elmondásuk alapján, hozzátéve saját ötleteimet készítettem el az elsőt, majd színárnyalatban eltérő másodikat és harmadikat is. Nagyon munkaigényes, de a végeredmény: mosolygós arcok, csillogó szemek... Megéri!