Tölcsér

Tölcsér

Leírás

Kúp alakú édesség. Azok a tölcsérek, amelyekben fagylaltot szolgálnak fel, gofri vagy ostyatésztából készülnek. A tölcsér éppen annyira része a fagylaltozásnak, mint maga a fagylalt, az ostya íze kiegészíti a fagyiét, együtt nyújtják a tökéletes gasztronómiai élményt. A tölcsér feltalálása előtt visszaváltható üvegcsékben árusították a fagyit. Az édes ostyában árusított jégkrém ötlete Italo Marchiony, olasz emigráns agyából pattant ki először az 1800-as évek végén New Yorkban. A nyári kánikulában a vásárlók rohamában ugyanis Marchiony hamar kifogyott az üvegedényekből, ezért megkérte a goffrit áruló szomszédját, hogy készítsen pár vékonyabb tölcsér alakú ostyát a számára. Az ötlet olyan jól bevált, hogy hamarosan megjelentek az első tölcsérre specializálódott sütödék is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz hűvös helyen, az eredeti csomagolásban sokáig eláll.

100g Tölcsér

fehérjetartalom

12 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

75 g

víztartalom

0 g

gramm tölcsér?

Top ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

szénhidrát

vitaminok

10 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...