Tölcsér
Leírás
Kúp alakú édesség. Azok a tölcsérek, amelyekben fagylaltot szolgálnak fel, gofri vagy ostyatésztából készülnek. A tölcsér éppen annyira része a fagylaltozásnak, mint maga a fagylalt, az ostya íze kiegészíti a fagyiét, együtt nyújtják a tökéletes gasztronómiai élményt. A tölcsér feltalálása előtt visszaváltható üvegcsékben árusították a fagyit. Az édes ostyában árusított jégkrém ötlete Italo Marchiony, olasz emigráns agyából pattant ki először az 1800-as évek végén New Yorkban. A nyári kánikulában a vásárlók rohamában ugyanis Marchiony hamar kifogyott az üvegedényekből, ezért megkérte a goffrit áruló szomszédját, hogy készítsen pár vékonyabb tölcsér alakú ostyát a számára. Az ötlet olyan jól bevált, hogy hamarosan megjelentek az első tölcsérre specializálódott sütödék is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz hűvös helyen, az eredeti csomagolásban sokáig eláll.
100g Tölcsér
fehérjetartalom
12 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
75 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
10 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
12 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
10 mg
szénhidrát
vitaminok