Tölcsér

Tölcsér

Leírás

Kúp alakú édesség. Azok a tölcsérek, amelyekben fagylaltot szolgálnak fel, gofri vagy ostyatésztából készülnek. A tölcsér éppen annyira része a fagylaltozásnak, mint maga a fagylalt, az ostya íze kiegészíti a fagyiét, együtt nyújtják a tökéletes gasztronómiai élményt. A tölcsér feltalálása előtt visszaváltható üvegcsékben árusították a fagyit. Az édes ostyában árusított jégkrém ötlete Italo Marchiony, olasz emigráns agyából pattant ki először az 1800-as évek végén New Yorkban. A nyári kánikulában a vásárlók rohamában ugyanis Marchiony hamar kifogyott az üvegedényekből, ezért megkérte a goffrit áruló szomszédját, hogy készítsen pár vékonyabb tölcsér alakú ostyát a számára. Az ötlet olyan jól bevált, hogy hamarosan megjelentek az első tölcsérre specializálódott sütödék is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz hűvös helyen, az eredeti csomagolásban sokáig eláll.

100g Tölcsér

fehérjetartalom

12 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

75 g

víztartalom

0 g

gramm tölcsér?

Top ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

szénhidrát

vitaminok

10 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek