Téli fagyi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
5252
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 36% Zsír
A krémhez
-
25.4g margarin182 kcal
-
15.3g porcukor59 kcal
-
10.2g csokoládé56 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
A tetejére
-
30.5g étcsokoládé167 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Továbbá
-
15.3g tölcsér58 kcal
Összesen
535
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 4.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 341.3 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2197.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 716 mg
-
Foszfor 1020 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.4 g
-
Cukor 342 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2056 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1629 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
5252
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 4.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
535
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A krémhez
- Keverjük habosra (világosra) a margarint a porcukorral, a kakaóporral és az olvasztott csokoládéval. Töltsük fagyitölcsérekbe és húzzuk simára a tetejét.
- Melegítsük fel a csokoládét annyira, hogy ha megkóstoljuk, még ne égesse a szánkat. Adjuk hozzá az olajat, így egy jól kenhető, fényes csokimázat kapunk.
- Egy határozott mozdulattal, fölülről mártsuk a fagylaltok tetejét a csokimázba, majd állítva tegyük hűvös helyre és dermesszük ki (fontos, hogy ne rakjuk hűtőbe, mert a tölcsér megnedvesedhet).
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 115
- Össznézettség: 29702
- Feltöltés dátuma: 2015. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
TV Paprika
35 recept
Ki ne emlékezne gyerekkorából a téli fagyira? Nosztalgiázzunk és készítsük el a gyerekekkel együtt ezt a desszertet. A hozzávalók között található margarin nem tévedés – sokkal jobban ki lehet habosítani, mint a vajat, az eredeti receptúra szerint, a desszertkészítők is ebből csinálták.