Heni szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
9 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
63g tej35 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
10 kcal
-
15g nutella81 kcal
A tetejére
-
29 kcal
Összesen
1316
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
35 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
250g tej140 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g nutella323 kcal
A tetejére
-
21g csokoládéforgács115 kcal
Összesen
5259
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
13.7g tojás17 kcal
-
12.5g cukor48 kcal
-
12.5g finomliszt45 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.2g víz0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
9.4g porcukor36 kcal
-
15.6g margarin112 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.7g nutella20 kcal
A tetejére
-
1.3g csokoládéforgács7 kcal
Összesen
325
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1001.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.8 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 613 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
1316
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 272.1 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4005.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1042 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1640 mg
-
Nátrium 950 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635.3 g
-
Cukor 424 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 352.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2587 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 1130 mg
-
Retinol - A vitamin: 2452 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1584 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1690 micro
Összesen
5259
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl víz
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
3 evőkanál finomliszt
-
2.5 dl tej
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek nutella
A tetejére
-
3 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- Első lépésként begyújtjuk a sütőt (kb. 180 fok), hogy felmelegedjen, mire a tészta kész.
- Kikenünk olajjal vagy margarinnal egy közepes méretű tepsibe méretezett sütőpapírt, majd körbeszórjuk liszttel (az oldalát is).
- A tojásokat szétválasztjuk 2 nagy méretű tálban.
- A fehérjéket egy csipet sóval keményre felverjük. (Ügyeljünk arra, hogy a fehérjékhez ne keveredjen egy pici sárgája sem, különben nem tudjuk kemény habbá felverni.)
- Először a sárgákat verjük fel a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, majd a citromlevet, a vaníliás cukrot és a liszttel elkevert sütőporral összekeverjük. (A sorrend fontos!)
- Ezután a fehérjéket verjük fel, óvatosan, hogy ne törjön és a masszához vegyítjük.
- Beleöntjük a tésztát a kikent-szórt tepsibe. Kicsit elsimítjuk, a széle felé kihúzzuk, majd mehet a sütőbe.
- 15 perc sütés után érdemes ránézni, általában ekkor már van illata.
- Villával vagy hústűvel a közepébe szúrunk és ha nem marad tészta az eszközön, kész a sütemény.
- A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel, tojássárgákkal, majd sűrűre főzzük (mint a pudingot).
- A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük.
- A kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk egy jó éles késsel.
- Az alsó lapra mogyorókrémet kenünk, majd rákenjük a főzött, margarinnal kikevert krém felét is.
- Azután ráhelyezzük a felső piskótalapot és a maradék krémmel egyenletesen bevonjuk, majd a tetejére csokit reszelünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26x36x6
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13346
- Feltöltés dátuma: 2011. június 07.
Ajánló
Miután kész a süti, 1 órára érdemes hűtőbe tenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Abszolút fantáziasüti. A vizes piskótához szerettem volna valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető krémet készíteni. A siker nem maradt el.