Hello Kitty torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
A nyújtható fondanthoz
-
58g porcukor226 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
4g méz13 kcal
-
1g margarin6 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1022
kcal
- 2% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g tej84 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
250g eper75 kcal
-
500g margarin3585 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
A nyújtható fondanthoz
-
700g porcukor2709 kcal
-
40g víz0 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
12258
kcal
- 2% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
6.9g tojás9 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
36 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
7.9g eper2 kcal
-
15.8g margarin113 kcal
-
15.8g porcukor61 kcal
-
1.4g epres pudingpor5 kcal
A nyújtható fondanthoz
-
22.1g porcukor85 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0.3g mandulaaroma0 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
386
kcal
- 2% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.4 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 352 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
1022
kcal
- 2% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 564.7 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 265 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 176 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5030.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1288 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 2041 mg
-
Nátrium 1338 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1781 g
-
Cukor 1457 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 540.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4489 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 101 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 488 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 683 mg
-
Retinol - A vitamin: 4227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3127 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1098 micro
Összesen
12258
kcal
- 2% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
35 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl tej
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
50 dkg margarin
-
50 dkg porcukor
-
1 csomag epres pudingpor
A nyújtható fondanthoz
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- Kikeverjük a cukrot a tojások sárgájával, a tejjel és a napraforgó olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjehabot.
- Kb. 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, amit vagy sütőpapírral béleltünk ki, vagy alaposan kizsíroztuk, liszteztük.
- Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. (Tűpróba!!)
- Amíg sül, elkészítjük a krémet: az összeturmixolt epret kevés vízzel 3 dl-re egészítjük ki, majd megfőzzük benne a pudingot. Hűtjük.
- Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha a főzött eperpép kihűlt, robotgéppel kihabosítjuk.
- Ha a piskóta kihűlt, ezzel a krémmel töltjük.
- Vékonyan a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd hűtőben legalább 2-3 órát hűtjük.
- Közben elkészítjük a nyújtható fondantot: gőz fölött felolvasztjuk a mézet, a margarint, hozzáadjuk a vizet, az aromát és a zselatint is.
- Majd a tűzről levéve hozzágyúrjuk az átszitált porcukrot (kb 70 dkg).
- Porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk a fondantot, és burkoljuk a tortát. A fondant bármilyen színűre festhető, "marcipán" figurák is készíthetőek belőle, a tortán lévő virágok is saját készítésűek.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11143
- Feltöltés dátuma: 2012. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
scarlett69
99 recept
Egy Hello Kitty-rajongó kislánynak készült.