r
Nosalty Logó

Házi sonkás-háromhagymás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Házi sonkás-háromhagymás pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7010.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    5003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3871 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 3280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót.
  5. A sonkát nagyon apróra kockázzuk, és egy tálkában kis lángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk.
  6. A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lilahagymát karikára, a paprikát és az újhagymát, vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.
  7. Egy formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk, és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
  8. Megkenjük a fokhagymás szósszal. Rárakjuk a lilahagyma karikákat. Megszórjuk a sonkakockákkal.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával, és újhagymával vagy metélőhagymával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26×5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 335
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19021
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi sonkás-háromhagymás pizza
Andi80_ 380 recept

Anyukámék disznót vágtak, és kaptunk kóstolóba egy kis füstölt házi sonkát. Egy kevéske volt még belőle, így jött az ötlet, legyen belőle pizza feltét. Akár húsvét utáni maradék sonka felhasználására is lehet egy jó tipp ;-)

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...