r
Nosalty Logó

Házi sonkás-háromhagymás pizza

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Házi sonkás-háromhagymás pizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

821
Kalória
25.4g
Fehérje
111.3g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
136.2g
Víz
29.5g
Koleszterin
5.7g
Rost
9.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7010.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    5003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    544.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3871 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 3280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót.
  5. A sonkát nagyon apróra kockázzuk, és egy tálkában kis lángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk.
  6. A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lilahagymát karikára, a paprikát és az újhagymát, vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.
  7. Egy formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk, és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
  8. Megkenjük a fokhagymás szósszal. Rárakjuk a lilahagyma karikákat. Megszórjuk a sonkakockákkal.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával, és újhagymával vagy metélőhagymával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 2 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26×5

Anyukámék disznót vágtak, és kaptunk kóstolóba egy kis füstölt házi sonkát. Egy kevéske volt még belőle, így jött az ötlet, legyen belőle pizza feltét. Akár húsvét utáni maradék sonka felhasználására is lehet egy jó tipp ;-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!