Házi somlói galuska 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
koktél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
73g tojás92 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
9g porcukor36 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
23 kcal
A csokiöntethez
-
150g tej84 kcal
-
29 kcal
-
19 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
5g rum12 kcal
-
17g dió109 kcal
A tejszínhabhoz
-
83g habtejszín243 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
Összesen
787
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
139 kcal
A csokiöntethez
-
900g tej504 kcal
-
171 kcal
-
114 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
30g rum69 kcal
-
100g dió654 kcal
A tejszínhabhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
Összesen
4720
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
18.3g tojás23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2.1g sárgabaracklekvár6 kcal
A csokiöntethez
-
37.4g tej21 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
1.2g rum3 kcal
-
4.2g dió27 kcal
A tejszínhabhoz
-
20.8g habtejszín61 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0 kcal
Összesen
197
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 111.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
787
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.2 g
Zsír
-
Összesen 282.7 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8684 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 2664 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 523 mg
-
Foszfor 3121 mg
-
Nátrium 2154 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.2 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 671.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2016 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 1285 mg
-
Retinol - A vitamin: 1990 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1997 micro
Összesen
4720
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek porcukor
-
1 csomag sütőpor
A csokiöntethez
-
9 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 ek cukor
-
5 ek porcukor
-
30 ml rum
A tejszínhabhoz
-
500 ml habtejszín
-
1 ek porcukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- A száraz hozzávakókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd a tojásokhoz adjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
- A csokiöntethez kb. 6 dl tejet felforralunk. A maradék tejjel simára keverjük a vaníliás pudingport, a kakaót.
- A felforralt tejhez adjuk a cukrot, majd a pudingporos kakaót, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
- A tejszinhabhoz a tejszínt a porcukorral, a vaníliás cukorral és szódabikarbónával együtt felverjük.
- A piskótát sárgabaracklekvárral (én anyukám házi lekvárját használom) vékonyan megkenjük, majd kockákra vágjuk.
- Egy tálba lerakunk egy sor piskótát, majd leöntjük csokiöntettel, megszórjuk dióval, ezután a felvert tejszínhab következik, majd erre piskóta, csokiöntet, dió, tejszínhab... folytatjuk addig, amíg a tál meg nem telik, vagy a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést lehetőleg tejszínhabbal fejezzük be.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 1491
- Tegnapi nézettség: 226
- 7 napos nézettség: 1258
- Össznézettség: 485511
- Feltöltés dátuma: 2010. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
koktél
4 recept
Kollegám feleségétől kaptam a receptet még a nyáron, de azóta már nagyon sokszor elkészült.