r
Nosalty Logó

Házi pizza csorbaviki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi pizza csorbaviki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

feltét

Összesen 769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

feltét

Összesen 3077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

feltét

Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    2219 micro
Összesen 769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    2582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    6348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    8878 micro
Összesen 3077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4725 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. A lisztből, olajból, vízből, élesztőből, sóból és cukorból tésztát gyúrunk. Egy tálat kiolajozunk, beletesszük a tésztát, megkenjük olajjal a tetejét, és letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a pizzaszószt. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, sóval, borssal, mustárral és bazsalikommal ízesítjük. Pár perc alatt összefőzzük.
  3. A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk, és letakarva még 10 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A cipókat kb ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiolajozott tepsibe vagy pizzasütő formába rakjuk, a tetejét megszurkáljuk egy villával. 2-3 perc alatt elősütjük.
  5. Az elősütött pizzát megkenjük a szósszal, ráhalmozzuk a sonkát, a spenótot és a reszelt sajtot, majd kb. 5 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2634
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 11.

Ajánló

A feltét bármi lehet, én szoktam tejfölös-sonkás-sajtos változatot is készíteni, de a család nagy kedvence a bolognai raguval megkent főtt tojásos-sajtos változat is :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a pizzatészta még anyukám receptje, kiskoromban gyakran készítette nekünk, mert nagy kedvencünk, és én is ezt a receptet használom. A feltét szabadon választható, én most az egészség jegyében házi paradicsomszósszal, sonkával és spenóttal készítettem. És természetesen sok-sok sajttal. :)

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...