r
Nosalty Logó

Házi palacsinta-lasagne limon konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi palacsinta-lasagne limon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7102.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2284 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1522.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2692 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 2782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1005 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon megpároljuk a kockára vágott lilahagymát, mellédobjuk a babérlevelet is.
  2. Ha kész, rátesszük a darált húst és nagy lángon körbepirítjuk, majd ráöntünk 1 dl tejet, és megvárjuk, míg elfő a leve, majd megismételjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsom konzervvel, majd alacsony lángon, lefedve 1-2 órát főzzük. A vége felé beledobjuk a bazsalikom leveleit, valamint az apróra vágott fokhagymát is.
  4. Ha kész, kevés balzsamecettel fűszerezzük, és hozzákeverjük a tejszínt úgy, hogy 3 evőkanálnyi maradjon belőle.
  5. Elkészítjük a palacsintákat.
  6. A kiolajozott kerámiatál aljára 2 palacsintát teszünk, a húsos ragu negyedét rákanalazzuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd a tetejére a kimaradt tejszínt öntjük, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 200 fokos sütőben pirosra sütjük kb. fél óra alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8535
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet tíz éve fejlesztem, a lilahagymás kezdés, a tejjel felöntés Jamie Olivertől van, a többi része saját tapasztalat. A palacsinta miatt gyorsan megsül, biztosan puha marad és nagyon finom, mert beszívja a fűszeres húsos ragut. Muszáj kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...