r
Nosalty Logó

Házi nacho

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Házi nacho
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a mexikói tört fuszulykához

a pico de gallohoz

továbbá

Összesen 954 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a mexikói tört fuszulykához

a pico de gallohoz

továbbá

Összesen 1911 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a mexikói tört fuszulykához

a pico de gallohoz

továbbá

Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5272.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    3420 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 954 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10545.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1503 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    6841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1269 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 1911 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    131 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

a mexikói tört fuszulykához

a pico de gallohoz

továbbá

Elkészítés

a mexikói tört fuszulykához

  1. Az összes hozzávalót egy fazékba rakjuk, felöntjük a vízzel, felforraljuk. Kis lángon lefedve addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Néha azért keverjük meg!
  2. Amikor kész, szűrjük le a babot, de a levét fogjuk fel egy edénybe. Krumplitörővel pépesítsük, kb. egy merőkanálnyi levet hozzáadva. Sűrű, gesztenyepüréhez hasonló állagúnak kell lennie.

a pico de gallohoz

  1. Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban. Rakjuk a hűtőbe 30 percre.

továbbá

  1. A tortilla lapokat leheletnyi olajjal megkenve egy serpenyőben ropogósra sütjük, háromszögekre vágjuk.
  2. Megkenjük vékonyan a babpürével, ráhalmozunk egy kevés pico de gallot. Végül reszelt sajttal meghintjük.
  3. Alufóliával kibélelt sütőlemezre rakva grillező fokozaton ráolvasztjuk a sajtot.
  4. Tejföllel tarkítva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6348
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meg kell mondanom őszintén, hogy ez az első eset, hogy a nachohoz valókat nem készen vettem. De meglepetésemre finomabb lett, mint amikor az olajban kisütött, bolti chipszet használtam, meg a konzerv tört babot és az üveges salsat. Sok munka van vele, de megérte, mert ebből a mennyiségből egy hadsereget jól lehet lakatni. A maradék babpürét le lehet fagyasztani, de millió más receptnél is fel lehet használni. A pico de gallo egy avokádóval összekeverve pedig átlényegül guacamole-va. Hát nem nagyszerű?

Hozzávalók

a mexikói tört fuszulykához

a pico de gallohoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...