Házi krémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
69g tojás87 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
126 kcal
-
10 kcal
A díszítéshez
-
8g törökmogyoró47 kcal
-
25g cukormáz87 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
921
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
275g tojás346 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
-
30g törökmogyoró189 kcal
-
100g cukormáz346 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
3676
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
19g tojás24 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
15.8g tojás20 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
23g tej13 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
11.5g növényi habtejszín29 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A díszítéshez
-
1.7g törökmogyoró11 kcal
-
5.8g cukormáz20 kcal
-
5.8g tortabevonó31 kcal
Összesen
211
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1429.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 685 micro
Összesen
921
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.9 g
Zsír
-
Összesen 155.9 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1993 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5718.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1323 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 2126 mg
-
Nátrium 1708 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.4 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 428.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 854 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 1581 mg
-
Retinol - A vitamin: 852 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2739 micro
Összesen
3676
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
1 csepp citromlé
-
1 csipet só
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
4 dl tej
-
5 ek cukor
-
2 dl növényi habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
30 g törökmogyoró
-
100 g cukormáz
-
100 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
- A fehérjét keverőtálba tesszük, beletesszük a sót és a citromlét, habverővel keménnyé verjük, és a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk.
- Most egyesével belekeverjük a tojásokat, itt már jó kemény masszánk lesz.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk óvatosan.
- 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük.
- A sütőt előmelegítjük, betesszük a tésztát a sütőbe, 10 percig ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta. Ha kész, hagyjuk kihűlni és kettévágjuk a tésztát.
- Krémhez: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük, cukorral, vaníliás cukorral.
- A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a sárgáját és a lisztet, és nagyon lassú tűzön folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a langyos krémhez keverjük. A cukrászhabot kemény habbá verjük.
- A kettévágott piskótát megkenjük a krémmel, arra tesszük a cukrászhabot, majd jöhet a piskóta teteje.
- Végül az egész tortát bevonjuk a krémmel, a kés mindig vizes legyen, így könnyen kenjük a krémet.
- Díszítéshez a mogyorót diótörőben apróra törjük.
- Elkészítjük a cukormázat a rajta levő utasítások alapján, és rátesszük a torta tetejére.
- A tört mogyoróval bevonjuk a torta oldalát.
- A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és kanállal rácsurgatjuk a torta tetejére
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 438
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 63974
- Feltöltés dátuma: 2012. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A lányom születésnapjára készült.