r
Nosalty Logó

Házi krémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi krémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 921 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 921 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5718.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 3676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  2. A fehérjét keverőtálba tesszük, beletesszük a sót és a citromlét, habverővel keménnyé verjük, és a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk.
  3. Most egyesével belekeverjük a tojásokat, itt már jó kemény masszánk lesz.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk óvatosan.
  5. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük.
  6. A sütőt előmelegítjük, betesszük a tésztát a sütőbe, 10 percig ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta. Ha kész, hagyjuk kihűlni és kettévágjuk a tésztát.
  7. Krémhez: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük, cukorral, vaníliás cukorral.
  8. A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a sárgáját és a lisztet, és nagyon lassú tűzön folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  9. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a langyos krémhez keverjük. A cukrászhabot kemény habbá verjük.
  10. A kettévágott piskótát megkenjük a krémmel, arra tesszük a cukrászhabot, majd jöhet a piskóta teteje.
  11. Végül az egész tortát bevonjuk a krémmel, a kés mindig vizes legyen, így könnyen kenjük a krémet.
  12. Díszítéshez a mogyorót diótörőben apróra törjük.
  13. Elkészítjük a cukormázat a rajta levő utasítások alapján, és rátesszük a torta tetejére.
  14. A tört mogyoróval bevonjuk a torta oldalát.
  15. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és kanállal rácsurgatjuk a torta tetejére
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 438
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 63890
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom születésnapjára készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...