r
Nosalty Logó

Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sült

Zöldbab köret

Összesen 526 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sült

Zöldbab köret

Összesen 2633 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sült

Zöldbab köret

Összesen 162 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 526 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7095.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    4017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2940 micro
Összesen 2633 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A sült

Zöldbab köret

Elkészítés

A sült

  1. A húst bekenjük mindenütt olajjal, majd a magos mustárral. Utána körbe borsozzuk ízlés szerint, de sót nem teszünk rá! Szorosan fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük érlelődni. Érdemes 5 napra is (nekem 3 nap volt).
  2. A húst kivesszük a hűtőből, és úgy becsomagolva hagyjuk, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletre.
  3. Ha már átvette a környezete hőmérsékletét, egy grillserpenyőt felteszünk a tűzre felforrósítani. Mikor már nagyon forró, a húst kicsomagoljuk, akkor megsózzuk, és a forró serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát 3-3 percig sütjük erős tűzön.
  4. Ha kérget kapott a hús, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe további 12-15 percre sülni (attól függően, mennyire szeretnénk átsütni). Ha megnyomkodjuk a hús felszínét, érezzük milyen sülési állapotban van. (Semmivel ne szúrjunk bele a húsba, mert elfolyik az értékes leve.)
  5. Ha megsült a hús, vegyük ki a sütőből, és fóliával letakarva pihentessük 10-15 percet, csak utána szeleteljük fel.

Zöldbab köret

  1. Az olajat hevítsük fel és dobjuk rá a babot, keverjük át, tegyünk rá sót, borsot, a fokhagymát lereszelve és a szószokat. Erős tűzön süssük kb. 5 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 18910
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Ajánló

Sütésnél a hús legyen olajos, ne a serpenyő, mert akkor nem füstöl. Sütés és pihentetés közben se szúrjuk meg a húst éles tárggyal, mert elfolyik a leve. Olyat is olvastam, hogy a pihentetés közben is fordítsunk egyet a húson, mert akkor fog egyenletesen eloszlani a benne lévő nedvesség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal
Évi néni 1830 recept

Ezt lehet jól csinálni, de el is lehet szúrni. Ahhoz pedig elég drága dolog. Nekem szerencsére jól sikerült. Érdemes rászánni az időt a pácolására.

Hozzávalók

A sült

Zöldbab köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...