Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sült
-
200g marha hátszín428 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
28 kcal
Zöldbab köret
-
100g zöldbab27 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g chiliszósz1 kcal
-
3 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
526
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sült
-
1000g marha hátszín2140 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Zöldbab köret
-
500g zöldbab136 kcal
-
20g szezámolaj177 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g chiliszósz6 kcal
-
15 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
Összesen
2633
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sült
-
61.9g marha hátszín133 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
9 kcal
Zöldbab köret
-
31g zöldbab8 kcal
-
1.2g szezámolaj11 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g chiliszósz0 kcal
-
1.2g worcestershire-szósz1 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
Összesen
162
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1419 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 803 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 221.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 588 micro
Összesen
526
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.3 g
Zsír
-
Összesen 180.3 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7095.1 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 2014 mg
-
Nátrium 4017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1105.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 905 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 1759 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2940 micro
Összesen
2633
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A sült
-
1 kg marha hátszín
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
Zöldbab köret
-
0.5 kg zöldbab
-
2 ek szezámolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 ek chiliszósz
-
2 ek worcestershire-szósz
-
1 ek balzsamecet
Elkészítés
A sült
- A húst bekenjük mindenütt olajjal, majd a magos mustárral. Utána körbe borsozzuk ízlés szerint, de sót nem teszünk rá! Szorosan fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük érlelődni. Érdemes 5 napra is (nekem 3 nap volt).
- A húst kivesszük a hűtőből, és úgy becsomagolva hagyjuk, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletre.
- Ha már átvette a környezete hőmérsékletét, egy grillserpenyőt felteszünk a tűzre felforrósítani. Mikor már nagyon forró, a húst kicsomagoljuk, akkor megsózzuk, és a forró serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát 3-3 percig sütjük erős tűzön.
- Ha kérget kapott a hús, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe további 12-15 percre sülni (attól függően, mennyire szeretnénk átsütni). Ha megnyomkodjuk a hús felszínét, érezzük milyen sülési állapotban van. (Semmivel ne szúrjunk bele a húsba, mert elfolyik az értékes leve.)
- Ha megsült a hús, vegyük ki a sütőből, és fóliával letakarva pihentessük 10-15 percet, csak utána szeleteljük fel.
Zöldbab köret
- Az olajat hevítsük fel és dobjuk rá a babot, keverjük át, tegyünk rá sót, borsot, a fokhagymát lereszelve és a szószokat. Erős tűzön süssük kb. 5 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 18910
- Feltöltés dátuma: 2014. január 01.
Ajánló
Sütésnél a hús legyen olajos, ne a serpenyő, mert akkor nem füstöl. Sütés és pihentetés közben se szúrjuk meg a húst éles tárggyal, mert elfolyik a leve. Olyat is olvastam, hogy a pihentetés közben is fordítsunk egyet a húson, mert akkor fog egyenletesen eloszlani a benne lévő nedvesség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ezt lehet jól csinálni, de el is lehet szúrni. Ahhoz pedig elég drága dolog. Nekem szerencsére jól sikerült. Érdemes rászánni az időt a pácolására.