Hamis tiramisu torta 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
44g tojás55 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
7 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g pudingpor17 kcal
-
8g mascarpone32 kcal
-
5g likőr16 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
5g feketekávé0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
2 kcal
Összesen
570
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
440g tojás554 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
71 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
80g mascarpone323 kcal
-
50g likőr164 kcal
-
800g habtejszín2336 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
23 kcal
Összesen
5720
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
17.9g tojás22 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1.8g pudingpor7 kcal
-
3.3g mascarpone13 kcal
-
2g likőr7 kcal
-
32.5g habtejszín95 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
2g feketekávé0 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
232
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
570
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.4 g
Zsír
-
Összesen 346.2 g
-
Telített zsírsav 181 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4567.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1394 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1578 mg
-
Nátrium 1137 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.6 g
-
Cukor 310 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 902.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2938 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 502 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 1300 mg
-
Retinol - A vitamin: 2897 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1987 micro
Összesen
5720
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
-
8 db tojás
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 l tej
-
5 ek cukor
-
1 tasak pudingpor
-
8 dkg mascarpone
-
0.5 dl likőr
-
8 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
0.5 dl feketekávé
-
20 g zselatin
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzátesszük a cukrot, ezt kemény habbá verjük, a sárgáját (könnyen elvégezhető kézzel is) felverjük, hogy kellően folyós legyen.
- Ha kész mindkét folyamat, a lejjebb vesszük a habverő fokozatát, és a sárgáját a keverőtálba (a fehérjéhez) öntjük, hozzátesszük kanalanként a lisztet és egy evőkanál olajat.
- Sütőpapíros, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba erősen javasolt!
- Míg sül a piskóta, egy fél liter tejjel elkeverjük az 5 ek cukrot, és hozzátesszük a pudingport, és sűrűsödésig főzzük.
- Erős kávét főzünk (de tényleg erős legyen), és a mascarpone-hoz keverünk belőle. (kb. 0,5-1 dl-t. A lényeg, hogy ne legyen nagyon folyós. Ezután 4 dl tejszínt felverünk.
- A kihűlt pudingba beletesszük a tejszínt (nem baj, ha összeesik a hab), és a mascarpone-s kávét, továbbá a zacskónyi zselatint.
- A piskóta ha kihűlt, félbevágjuk, és egyik felét még egyszer félbe. A másik felét felvagdossuk közepesen nagy kockákra, és jól elvegyítjük a pudingos-kávés krémmel.
- Egyik piskótalapunkat visszahelyezzük a tortaformába, csokilikőrrel megolcsolgatjuk, rátesszük a piskótás krémet és a tetejére a másik lap piskótát. Ezt egy tányérral letakarjuk, hűtőbe tesszük kb 4-5 órára.
- Díszítéshez a 4 dl tejszínt a habfixálóval felverjük, a torta oldalára és tetejére egyenletesen felvisszük, majd kakaóport szitálunk rá ízlés szerint.
- Ezután betesszük a hűtőbe még pár órára.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11353
- Feltöltés dátuma: 2011. július 12.
Ajánló
A piskótakockákra lehet locsolni likőrt vagy kávét is. Egy este hűtés után sokkal könyebb kivenni a formából, és tálalni is. Elkészítéskor még a töltelék folyós lehet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Egy helyi tévéműsorban láttam, és megtetszett a recept. Kételkedtem benne, hogy tényleg tiramisu íze lesz, de kellemesen csalódtam benne. Mindenkinek ízlett a családban, érdemes elkészíteni!