r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu torta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis tiramisu torta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    346.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.6 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2897 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 5720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzátesszük a cukrot, ezt kemény habbá verjük, a sárgáját (könnyen elvégezhető kézzel is) felverjük, hogy kellően folyós legyen.
  2. Ha kész mindkét folyamat, a lejjebb vesszük a habverő fokozatát, és a sárgáját a keverőtálba (a fehérjéhez) öntjük, hozzátesszük kanalanként a lisztet és egy evőkanál olajat.
  3. Sütőpapíros, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba erősen javasolt!
  4. Míg sül a piskóta, egy fél liter tejjel elkeverjük az 5 ek cukrot, és hozzátesszük a pudingport, és sűrűsödésig főzzük.
  5. Erős kávét főzünk (de tényleg erős legyen), és a mascarpone-hoz keverünk belőle. (kb. 0,5-1 dl-t. A lényeg, hogy ne legyen nagyon folyós. Ezután 4 dl tejszínt felverünk.
  6. A kihűlt pudingba beletesszük a tejszínt (nem baj, ha összeesik a hab), és a mascarpone-s kávét, továbbá a zacskónyi zselatint.
  7. A piskóta ha kihűlt, félbevágjuk, és egyik felét még egyszer félbe. A másik felét felvagdossuk közepesen nagy kockákra, és jól elvegyítjük a pudingos-kávés krémmel.
  8. Egyik piskótalapunkat visszahelyezzük a tortaformába, csokilikőrrel megolcsolgatjuk, rátesszük a piskótás krémet és a tetejére a másik lap piskótát. Ezt egy tányérral letakarjuk, hűtőbe tesszük kb 4-5 órára.
  9. Díszítéshez a 4 dl tejszínt a habfixálóval felverjük, a torta oldalára és tetejére egyenletesen felvisszük, majd kakaóport szitálunk rá ízlés szerint.
  10. Ezután betesszük a hűtőbe még pár órára.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11353
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

A piskótakockákra lehet locsolni likőrt vagy kávét is. Egy este hűtés után sokkal könyebb kivenni a formából, és tálalni is. Elkészítéskor még a töltelék folyós lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy helyi tévéműsorban láttam, és megtetszett a recept. Kételkedtem benne, hogy tényleg tiramisu íze lesz, de kellemesen csalódtam benne. Mindenkinek ízlett a családban, érdemes elkészíteni!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...