Hamis skót tojás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
rizottó
-
44g rizottó rizs159 kcal
-
9g sajt31 kcal
-
67g alaplé5 kcal
-
2g olívaolaj16 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
6g vaj40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
megszületik maga a tojás
-
60g főtt tojás93 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
11g zsemlemorzsa44 kcal
-
83 kcal
Összesen
559
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
rizottó
-
400g rizottó rizs1432 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
600g alaplé42 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
megszületik maga a tojás
-
540g főtt tojás837 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
5036
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
rizottó
-
15.6g rizottó rizs56 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
-
23.4g alaplé2 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
5.9g fehérbor5 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
megszületik maga a tojás
-
21.1g főtt tojás33 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
3.9g zsemlemorzsa15 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
Összesen
197
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 901.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 108.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
559
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.3 g
Zsír
-
Összesen 243.8 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 2760 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8115.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 344 mg
-
Kálcium 1168 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 2272 mg
-
Nátrium 3985 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 980.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1631 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 606 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1427 micro
-
Kolin: 2082 mg
-
Retinol - A vitamin: 1617 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2665 micro
Összesen
5036
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
rizottó
-
40 dkg rizottó rizs
-
6 dl alaplé
-
2 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1.5 dl fehérbor
-
50 g vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
megszületik maga a tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
rizottó
- Nálam maradék rizottóból készült, ezért kurkumás, de ide egy alap, mindentől mentes rizottó leírása került.
- A hagymákat felaprítjuk, a parmezánt lereszeljük. Olívaolajon egy nagyobb lábasban elkezdjük dinsztelni a hagymát. Beleöntjük a rizst, és sűrű kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz. Ezután hozzáadjuk a bort, és nem felejtjük el a folyamatos kavarást továbbra sem, mivel igen könnyen lekaphat.
- A száraz fehérbortól amikor kellőképpen elkezd puhulni a rizsünk, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. Ahogy beszívja, máris jöhet egy újabb kanálnyi. Fűszerezzük, és itt adjuk hozzá a fokhagymát, a vajat és a reszelt parmezánt is. Nyálkás állagú, krémes rizottót kapunk.
megszületik maga a tojás
- Kifőzünk 9 tojást, és megpucoljuk őket. Az állaga akkor jó, ha a közepe ugyan lágy marad, de már főtt tojásnak számít. A víz forrása után kb. 5-6 perc.
- Körbevesszük a tojásokat a rizottóval - labdákat formálunk, majd a szokásos módon bepanírozzuk őket.
- Bő zsiradékban aranybarnára sütjük a kilenc golyót. Én egy kisebb öntvény edényt használok hozzá, így ugyan egyesével sütöm ki, de kevesebb olajat használok el.
- Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1811
- Feltöltés dátuma: 2017. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
janettaylor
107 recept
Párszor már készítettem skót tojást (nagy kedvencé nőtte ki magát), hisz több, mint fasírt, és számtalan variációt kínál a húskéreg kialakítására is. Két napja jelentős mennyiségű kurkumás rizottó maradt, és megszületett az ötlet (ahol csupán a húst váltja ki a maradék rizottó), majd az itt látható első hamis skót tojás recept.