Hamis orosz krémtorta Meloka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
0g só0 kcal
-
53 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
58g tej33 kcal
-
29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
17g dió109 kcal
-
73 kcal
-
10 kcal
A díszítéshez
-
31 kcal
-
49 kcal
Összesen
779
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
72g napraforgó olaj636 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
700g tej392 kcal
-
343 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
350g növényi habtejszín879 kcal
-
300g erdei gyümölcs mix123 kcal
A díszítéshez
-
150g növényi habtejszín377 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
9351
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
9.1g tojásfehérje5 kcal
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
19.8g tej11 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g rumaroma0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
5.7g dió37 kcal
-
9.9g növényi habtejszín25 kcal
-
8.5g erdei gyümölcs mix3 kcal
A díszítéshez
-
4.3g növényi habtejszín11 kcal
-
2.8g mandulapehely17 kcal
Összesen
266
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
779
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.3 g
Zsír
-
Összesen 431.9 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 142 g
-
Koleszterin 1746 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6652.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 1541 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 740 mg
-
Foszfor 2397 mg
-
Nátrium 1578 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1166.8 g
-
Cukor 621 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 443.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 621 micro
-
Kolin: 1499 mg
-
Retinol - A vitamin: 594 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1859 micro
Összesen
9351
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojásfehérje
-
8 db tojássárgája
-
400 g cukor
-
500 g finomliszt
-
1 csipet só
-
9 ek napraforgó olaj
-
0.5 tk szódabikarbóna
A krémhez
-
7 dl tej
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dkg zselatin
-
350 ml növényi habtejszín
A díszítéshez
-
150 ml növényi habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Tészta:
- A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
- Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
- Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tészta felét, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük.
- Mikor kész, kiborítjuk fejjel lefelé, lisztezett asztalra, majd kisütjük a másik felét is. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
- Mikor kész a 2. lap is, és kihűlt az is, akkor mindkét lapot kettévágjuk, így lesz 4 piskótalapunk.
- Krém:
- A hamis sárga krémhez a pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük.
- A maradék tejet feltesszük főni a Bourbon vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Amikor felforr, a csomómentes pudingpor-péppel sűrű krémet főzünk belőle.
- Hagyjuk hűlni. Közben 10 dkg cukrozott gyümölcsöt rumba vagy higított rumaromába áztatunk.
- A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, picit állni hagyjuk, hogy megduzzadjon, felmelegítjük, hogy folyós legyen. Forralni nem kell, sőt nem is szabad. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- A tejszínből 3,5-4 dl-nyit kemény habbá verünk.
- A kihűlt sárga krémbe nagy mozdulatokkal belekeverjük a tejszínhabot, majd belecsorgatjuk a zselatint. Ha nagyon szeretjük a rumos ízt, akkor egy kevés rum is kerülhet bele. A lényeg, hogy mindezt gyorsan csináljuk, mert a zselatin elkezd megkötni.
- A krém 1/3-ával megkenjük az alsó piskótalapot. Megszórjuk a cukrozott gyümölcs felével, mehet rá a 2. piskótalap.
- Ismét krém és gyümölcs, majd a 3. piskótalap. Ezt is megkenjük krémmel, rá az utolsó lap, arra is krémet kenünk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap felverjük a maradék tejszínt, és a karimából kiszedett torta oldalát megkenjük vele, aprított mogyoróval, mandulaforgáccsal vagy darált dióval panírozzuk.
- A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és a megmaradt 5 dkg cukrozott gyümölccsel díszítjük vagy gumimacikkal, a fantáziánkra van bízva.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9914
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukám keresztlányának szülinapjára kellett megsütnöm, hát nem kell mondani, hogy amit ők vettek a cukrászdából tortát, közel nem volt olyan szép, mint amit én készítettem. Nevettünk is azon, hogy az enyém kiröhögi a cukrászdai tortát. Azt sem kell mondani, hogy melyik torta fogyott el hamarabb.:)