r
Nosalty Logó

Hamis mézes puszedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis mézes puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4917.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.5 g
  • Cukor
    583 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 4727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 csésze cukrot megpirítunk, ezután a kávéval felengedjük, majd még öntünk hozzá 1 csésze cukrot és fél dl vizet.
  2. Miután elolvadt a cukor, lehűtjük, és hozzákeverjük a 4 kanál olvasztott zsírt, a tojás sárgáját, az 1 csésze tejben megáztatott szalalkálit, a fűszereket és annyi lisztet, hogy lágyan gyúrható legyen. Egy napig pihentetjük.
  3. Másnap még adunk hozzá 1 sütőport és 1 marék lisztet.
  4. Ezután kisodorjuk kb 1 centiméteres vastagságra, és kiszaggatjuk.
  5. Megsütjük.
  6. A tojás fehérjét a porcukorral gőz fölött felkeverjük. (színezhetjük is ételszínezékkel)
  7. A kihűlt puszedlikat belemártogatjuk, majd hagyjuk megszáradni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10405
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom kapta a receptet az egyik barátnőjétől, nekünk nagyon bevált. Minden édesszájúnak ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...