r
Nosalty Logó

Hamis háromlapos zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Hamis háromlapos zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 1500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 7493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    489 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8275.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    3778 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 7493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 466 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk. 3 részre osztjuk. (Annyi tej kell hozzá, hogy összeálljon a tésztánk.)
  2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
  4. Megkenjük alaposan lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
  5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még egy lapra való mennyiség maradjon belőle.
  6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
  7. A legutolsó lapot, a harmadikat, csak szurkáljuk.
  8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul.)
  9. Mikor kihűlt, elkészítjük a mázat a tetejére. Vizet, cukrot, kakaót összeforraljuk, kevés hűlés után simára keverjük a vajjal.
  10. Bevonjuk vele a tésztánkat. (Másnapra lesz tökéletesen megszáradva a teteje.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 242
  • Össznézettség: 53160
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor elkészült a sütemény, először azt hitték zserbó. A teteje igazából másnapra száradt meg teljesen, persze még frissen fel kellett vágnom...... Vizes késsel lehet szépen szeletelni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...