Hamis háromlapos zserbó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
120g finomliszt437 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
8 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
10g tej6 kcal
A töltelékhez
A csokimázhoz
Összesen
1500
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
50g tej28 kcal
A töltelékhez
-
300g dió1962 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
A csokimázhoz
Összesen
7493
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
37.4g finomliszt136 kcal
-
15.6g vaj112 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
1.1g sütőpor1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
3.1g tej2 kcal
A töltelékhez
-
18.7g dió122 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
7.5g sárgabaracklekvár21 kcal
A csokimázhoz
-
2g víz0 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
5g margarin36 kcal
Összesen
466
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 97.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1655.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 756 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1500
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 117.8 g
Zsír
-
Összesen 489 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 173 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8275.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1893 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 775 mg
-
Foszfor 3778 mg
-
Nátrium 1540 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 711 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 207.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2368 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 481 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 2292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 919 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
7493
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
466
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
1 ek sertészsír
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A töltelékhez
-
2 ek porcukor
A csokimázhoz
-
4 ek víz
-
6 ek cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
8 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A tészta anyagait összegyúrjuk. 3 részre osztjuk. (Annyi tej kell hozzá, hogy összeálljon a tésztánk.)
- Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
- Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
- Megkenjük alaposan lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
- Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még egy lapra való mennyiség maradjon belőle.
- Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
- A legutolsó lapot, a harmadikat, csak szurkáljuk.
- Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul.)
- Mikor kihűlt, elkészítjük a mázat a tetejére. Vizet, cukrot, kakaót összeforraljuk, kevés hűlés után simára keverjük a vajjal.
- Bevonjuk vele a tésztánkat. (Másnapra lesz tökéletesen megszáradva a teteje.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 242
- Össznézettség: 53160
- Feltöltés dátuma: 2012. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Mikor elkészült a sütemény, először azt hitték zserbó. A teteje igazából másnapra száradt meg teljesen, persze még frissen fel kellett vágnom...... Vizes késsel lehet szépen szeletelni.