Hamis Feketeerdő-torta FoodieNita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
FoodieNita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
Kakaós piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
17 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
126 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Dzsem
Díszítés
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
16 kcal
-
5 kcal
-
13g eper4 kcal
Összeállítás
Összesen
855
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
Kakaós piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
137 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
Dzsem
Díszítés
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
40 kcal
-
100g eper30 kcal
Összeállítás
Összesen
6824
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
Kakaós piskóta
-
18.2g tojás23 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
20.7g mascarpone83 kcal
-
16.5g növényi habtejszín41 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
Dzsem
Díszítés
-
8.3g étcsokoládé45 kcal
-
2.1g növényi tejszín5 kcal
-
0.2g kókuszreszelék2 kcal
-
4.1g eper1 kcal
Összeállítás
Összesen
281
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 293 micro
Összesen
855
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 128.5 g
Zsír
-
Összesen 422.2 g
-
Telített zsírsav 172 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4119.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 715 mg
-
Foszfor 1778 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 662.3 g
-
Cukor 510 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 573.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 629 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 1183 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2342 micro
Összesen
6824
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Kakaós piskóta
-
200 g cukor
-
60 g cukrozatlan kakaópor
-
60 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
3 ml vaníliaaroma
Krém
-
500 g mascarpone
-
400 ml növényi habtejszín
-
120 g porcukor
-
2 citromból nyert citromhéj
-
3 ml vaníliaaroma
Dzsem
Díszítés
-
200 g étcsokoládé
-
50 ml növényi tejszín
-
1 ek kókuszreszelék
-
100 g eper
Összeállítás
Elkészítés
Kakaós piskóta
- A tojásfehérjéket verjük stabil habbá egy kicsi sóval.
- Eközben a tojássárgájákat a cukorral és a vanília aromával habverővel verjük fel, amíg egy homogén, sűrű masszát nem kapunk (az eleinte intenzív sárga keveréknek a folyamat végére halványodnia kell).
- A tojásfehérjékhez részletekben hozzácsurgatjuk a sárgájás keveréket, és alaposan összedolgozzuk, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
- Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, sütőport és kakaóport.
- Ezt is apró részletekben hozzáadagoljuk a piskótaalapunkat képező tojásokhoz. Keverjük el benne, és teljesen simára keverjük ki óvatosan.
- Osszuk 3 felé a masszánkat.
- Kivajazott-lisztezett tortaformába öntsük bele az első harmad piskótát, és süssük tűpróbáig (kb. 20 perc). Hagyjuk kihűlni, és ismételjük meg a folyamatot a maradék 2 harmad tésztával is.
Krém
- A mascarponét a porcukorral, citromhéjjal és a vaníliával habverővel dolgozzuk össze.
- A habtejszínt (én növényit használtam) tejszínhabbá verjük, és egy spatula segítésével beledolgozzuk (részletekben!) a mascarponénkat.
- Hűtőbe rakjuk megdermedni, amíg a többi elemet elkészítjük.
Dzsem
- A málnát a cukorral együtt feltesszük főni, kevés vizet hozzáadva.
- Ha elkezdett rotyogni, hozzáadunk egy kanál almapektint (vagy bármilyen speciális sűrítőanyagot), és nagyon alaposan belekeverjük.
- Hagyjuk összehúzódni a "lekvárt", s ha már kellően sűrűnek érezzük, berakjuk a hűtőbe egy kicsit összeállni.
Díszítés
- 150 g csokit vízgőz felett a tejszínnel összeolvasztjuk (lehet hozzáadni egy kevés vajat).
- Ha megolvadt, levesszük a vízgőzről, és beletördeljük a maradék 50 g étcsokoládét is (ez némiképp temperálja a csokoládénkat, így könnyebb lehet vele dolgozni).
- Előkészítjük a kókuszt és az epreket (nagyjából 4-6 darabot).
Összeállítás
- A kihűlt piskótalapokat félbevágjuk, és megkenjük őket a lekvárral. Ezután újra egymásra rakjuk őket (így végeredményül 3 db nagy, lekvárral töltött lapot kell kapnunk).
- Az első, töltött lap tetejére krémet teszünk, elegyengetjük rajta, majd erre jöhet a második lap, újra krém, és a harmadik lap is.
- A maradék krémet a torta tetejére halmozzuk, és körbekenjük vele a torta oldalát és tetejét.
- Hűtőbe rakjuk megdermedni.
- Eközben a csokinkat (ami nagyon fontos, hogy folyós maradjon) előkészítjük.
- A tortát 20-30 perc elteltével kivesszük a hűtőből, és egy rácsra helyezve (ami alá valami tepsit vagy papírt helyeztünk, hogy a csoki ne áztassa el a konyhánkat) nyakon öntjük a csokoládéval úgy, hogy mindenhova jusson.
- Hagyjuk a csokit megkötni. Ezután a tortát egy nagyobb tányérra/állványra helyezzük, és ízlésünk szerint díszítjük kókuszreszelékkel, eperrel/málnával, stb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1684
- Feltöltés dátuma: 2019. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
FoodieNita
4 recept
Életem első tortája, mely sikerélménnyel végződött. Egyszerű, mégis nagyon finom.