r
Nosalty Logó

Hamis Feketeerdő-torta FoodieNita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FoodieNita
Hamis Feketeerdő-torta FoodieNita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Összesen 6824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    422.2 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4119.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2342 micro
Összesen 6824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojásfehérjéket verjük stabil habbá egy kicsi sóval.
  2. Eközben a tojássárgájákat a cukorral és a vanília aromával habverővel verjük fel, amíg egy homogén, sűrű masszát nem kapunk (az eleinte intenzív sárga keveréknek a folyamat végére halványodnia kell).
  3. A tojásfehérjékhez részletekben hozzácsurgatjuk a sárgájás keveréket, és alaposan összedolgozzuk, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, sütőport és kakaóport.
  5. Ezt is apró részletekben hozzáadagoljuk a piskótaalapunkat képező tojásokhoz. Keverjük el benne, és teljesen simára keverjük ki óvatosan.
  6. Osszuk 3 felé a masszánkat.
  7. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntsük bele az első harmad piskótát, és süssük tűpróbáig (kb. 20 perc). Hagyjuk kihűlni, és ismételjük meg a folyamatot a maradék 2 harmad tésztával is.

Krém

  1. A mascarponét a porcukorral, citromhéjjal és a vaníliával habverővel dolgozzuk össze.
  2. A habtejszínt (én növényit használtam) tejszínhabbá verjük, és egy spatula segítésével beledolgozzuk (részletekben!) a mascarponénkat.
  3. Hűtőbe rakjuk megdermedni, amíg a többi elemet elkészítjük.

Dzsem

  1. A málnát a cukorral együtt feltesszük főni, kevés vizet hozzáadva.
  2. Ha elkezdett rotyogni, hozzáadunk egy kanál almapektint (vagy bármilyen speciális sűrítőanyagot), és nagyon alaposan belekeverjük.
  3. Hagyjuk összehúzódni a "lekvárt", s ha már kellően sűrűnek érezzük, berakjuk a hűtőbe egy kicsit összeállni.

Díszítés

  1. 150 g csokit vízgőz felett a tejszínnel összeolvasztjuk (lehet hozzáadni egy kevés vajat).
  2. Ha megolvadt, levesszük a vízgőzről, és beletördeljük a maradék 50 g étcsokoládét is (ez némiképp temperálja a csokoládénkat, így könnyebb lehet vele dolgozni).
  3. Előkészítjük a kókuszt és az epreket (nagyjából 4-6 darabot).

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótalapokat félbevágjuk, és megkenjük őket a lekvárral. Ezután újra egymásra rakjuk őket (így végeredményül 3 db nagy, lekvárral töltött lapot kell kapnunk).
  2. Az első, töltött lap tetejére krémet teszünk, elegyengetjük rajta, majd erre jöhet a második lap, újra krém, és a harmadik lap is.
  3. A maradék krémet a torta tetejére halmozzuk, és körbekenjük vele a torta oldalát és tetejét.
  4. Hűtőbe rakjuk megdermedni.
  5. Eközben a csokinkat (ami nagyon fontos, hogy folyós maradjon) előkészítjük.
  6. A tortát 20-30 perc elteltével kivesszük a hűtőből, és egy rácsra helyezve (ami alá valami tepsit vagy papírt helyeztünk, hogy a csoki ne áztassa el a konyhánkat) nyakon öntjük a csokoládéval úgy, hogy mindenhova jusson.
  7. Hagyjuk a csokit megkötni. Ezután a tortát egy nagyobb tányérra/állványra helyezzük, és ízlésünk szerint díszítjük kókuszreszelékkel, eperrel/málnával, stb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1684
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
FoodieNita 4 recept

Életem első tortája, mely sikerélménnyel végződött. Egyszerű, mégis nagyon finom.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...