r
Nosalty Logó

Hamis cézár saláta ahogy Norbi készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Norbi06
Hamis cézár saláta ahogy Norbi készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

337
Kalória
16.2g
Fehérje
12.1g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
111.4g
Víz
56.6g
Koleszterin
1.3g
Rost
3.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    2115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 2010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A majonézbe öntjük a tejfölt, hagymákat, egyéb ízesítőket, és botmixerrel alaposan eldolgozzuk. Hűtőbe rakjuk, míg a többi előkészületet elvégezzük.
  2. Ehhez a salátát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékonyka csíkokra vágjuk.
  3. A krutonhoz a kenyeret 1x1 cm-es kockákra próbáljuk vágni, és száraz serpenyőben elkezdjük pirítani, majd félúton hozzáadunk 1 ek olívaolajat. Ezt magába fogja szívni.
  4. A csirkemellett széltében felszeleteljük, és natúran, alaposan besózva, borsozva megsütjük 1 ek hevíthető olívaolajon. Ha szép aranybarnára pirult, és belül még finom szaftos (szelet vastagságától függően 5-10 perc serpenyőben), kiszedjük és vékony csíkokra vágjuk a salátához hasonlóan. A kicsorduló szaftokat ki ne öntsük!
  5. A salátát bekeverjük az előző 4 pontban leírtakkal. Kevés sóval és frissen őrölt borssal fűszerezhetjük esetleg még.
  6. Tálaláskor egy szilikonos sütőpapírra reszelünk kevés sajtot, amit elterítünk rajta, és mikróban világosbarnára "pirítjuk" pár másodperc, perc alatt, kivesszük, és azonnal egy befőttes üvegre fordítjuk a sajtot, így az ahogy visszakeményedik kosárka, alakot vesz fel (nem az én ötletem), és ebben a kosárkában tálaljuk a salit, esetleg kevés olívával meglocsolhatjuk még, ízlés szerint reszelhetünk rá kevés sajtot is még.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A desszert.eu oldalon található sajtkosárka alapötletéből indultam ki. A sajt-talp ugyanaz, a saláta már egy saját verzió. Köze nincs az eredetihez, és ezt tudom is, bár vannak közös jegyeik. Mondjuk úgy, hogy ez a megfizethető verzió, amiben nincs szardella paszta, római saláta és parmezán.:-) Természetesen maradék sült csirkéből is elkészíthető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!