Halragu leveles tésztában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
125g leveles tészta464 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
21 kcal
-
0g bors0 kcal
A halraguhoz
-
125g pangasius149 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
A spenótkrémhez
-
63g spenót10 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g habtejszín1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
909
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
-
0g bors0 kcal
A halraguhoz
-
500g pangasius595 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
A spenótkrémhez
-
250g spenót41 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
200g tej112 kcal
-
2g habtejszín4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3638
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
27.4g leveles tészta102 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0.8g mandulapehely5 kcal
-
0g bors0 kcal
A halraguhoz
-
27.4g pangasius33 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
8.2g főzőtejszín11 kcal
A spenótkrémhez
-
13.7g spenót2 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
11g tej6 kcal
-
0.1g habtejszín0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
201
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1134.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 189.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2563 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5554 micro
Összesen
909
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.6 g
Zsír
-
Összesen 225.3 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4539.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 699 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1515 mg
-
Nátrium 1904 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 757.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1454 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 886 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10250 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22217 micro
Összesen
3638
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 562 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
0.5 kg leveles tészta
-
1 db tojás
-
2 ek mandulapehely
A halraguhoz
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
hal fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek vaj
-
1.5 dl főzőtejszín
A spenótkrémhez
-
25 dkg spenót
-
3 ek vaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
1.5 ml habtejszín
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Papíron megrajzolunk 2 egyenlő nagyságú halsablont(kb. 15 cm), és kivágjuk őket. Az egyiknek a közepét is, hogy csak egy ujjnyi vastag keret maradjon.
- Kinyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk belőle a halformákat. 1 hal elkészítéséhez 3 formára lesz szükségünk, 1-1 egészre, ami a hal alját és tetejét képezi, és egy peremre középen, ami megakadályozza majd, hogy a ragu kifolyjon.
- Mindegyik formát megkenjük tojással. Az alsó formára "ráragasztjuk" a lukas közepűt, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük.
- Eközben a tetejét megmintázzuk: mandulából kirakjuk a pikkejeit, egész borsból a szemét, és villával megcsíkozzuk az uszonyait. Ha kész,ezeket is betesszük a sütőbe, és kicsit kevesebb ideig, 10-12 perc alatt készre sütjük.
- A halat felkockázzuk, ízesítjük a halfűszerrel és a citromlével, majd megszórjuk liszttel. Vajon megpirítjuk,felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
- Vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, és hozzáadjuk a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával, majd a tejszínnel krémes állagúra keverjük.
- Tányérra kanalazzuk a spenótot, ráfektetjük a tésztaalsó részét, a mélyedésbe merünk egy kis halragut, majd rátesszük a hal tetejét. Petrezselyemmel, snidlinggel és citrommal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1329
- Feltöltés dátuma: 2012. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Az elkészítése sok türelmet kíván, de a végeredmény mind látvány, mind íz szempontjából, megéri a fáradtságot.