r
Nosalty Logó

Halragu leveles tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Halragu leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2563 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5554 micro
Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4539.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    1904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10250 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22217 micro
Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Papíron megrajzolunk 2 egyenlő nagyságú halsablont(kb. 15 cm), és kivágjuk őket. Az egyiknek a közepét is, hogy csak egy ujjnyi vastag keret maradjon.
  2. Kinyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk belőle a halformákat. 1 hal elkészítéséhez 3 formára lesz szükségünk, 1-1 egészre, ami a hal alját és tetejét képezi, és egy peremre középen, ami megakadályozza majd, hogy a ragu kifolyjon.
  3. Mindegyik formát megkenjük tojással. Az alsó formára "ráragasztjuk" a lukas közepűt, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük.
  4. Eközben a tetejét megmintázzuk: mandulából kirakjuk a pikkejeit, egész borsból a szemét, és villával megcsíkozzuk az uszonyait. Ha kész,ezeket is betesszük a sütőbe, és kicsit kevesebb ideig, 10-12 perc alatt készre sütjük.
  5. A halat felkockázzuk, ízesítjük a halfűszerrel és a citromlével, majd megszórjuk liszttel. Vajon megpirítjuk,felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
  6. Vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, és hozzáadjuk a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával, majd a tejszínnel krémes állagúra keverjük.
  7. Tányérra kanalazzuk a spenótot, ráfektetjük a tésztaalsó részét, a mélyedésbe merünk egy kis halragut, majd rátesszük a hal tetejét. Petrezselyemmel, snidlinggel és citrommal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1329
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elkészítése sok türelmet kíván, de a végeredmény mind látvány, mind íz szempontjából, megéri a fáradtságot.

Hozzávalók

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...