r
Nosalty Logó

Halragu leveles tésztában

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Halragu leveles tésztában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

909
Kalória
34.9g
Fehérje
64.6g
Szénhidrátok
56.3g
Zsír
189.3g
Víz
157.4g
Koleszterin
3.1g
Rost
5.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2563 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5554 micro
Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4539.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    1904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    757.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10250 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22217 micro
Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Papíron megrajzolunk 2 egyenlő nagyságú halsablont(kb. 15 cm), és kivágjuk őket. Az egyiknek a közepét is, hogy csak egy ujjnyi vastag keret maradjon.
  2. Kinyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk belőle a halformákat. 1 hal elkészítéséhez 3 formára lesz szükségünk, 1-1 egészre, ami a hal alját és tetejét képezi, és egy peremre középen, ami megakadályozza majd, hogy a ragu kifolyjon.
  3. Mindegyik formát megkenjük tojással. Az alsó formára "ráragasztjuk" a lukas közepűt, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük.
  4. Eközben a tetejét megmintázzuk: mandulából kirakjuk a pikkejeit, egész borsból a szemét, és villával megcsíkozzuk az uszonyait. Ha kész,ezeket is betesszük a sütőbe, és kicsit kevesebb ideig, 10-12 perc alatt készre sütjük.
  5. A halat felkockázzuk, ízesítjük a halfűszerrel és a citromlével, majd megszórjuk liszttel. Vajon megpirítjuk,felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
  6. Vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, és hozzáadjuk a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával, majd a tejszínnel krémes állagúra keverjük.
  7. Tányérra kanalazzuk a spenótot, ráfektetjük a tésztaalsó részét, a mélyedésbe merünk egy kis halragut, majd rátesszük a hal tetejét. Petrezselyemmel, snidlinggel és citrommal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az elkészítése sok türelmet kíván, de a végeredmény mind látvány, mind íz szempontjából, megéri a fáradtságot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!