r
Nosalty Logó

Hálós almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Hálós almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 447 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3116.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1249 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg. A reszelő nagyobb lyukán reszeljük le. A levét csavarjuk ki, arra nem lesz szükség. Az almát ízesítsük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, szórjuk bele a sütőport, morzsoljuk el benne a szobahőmérsékletű margarint.
  3. Szórjuk bele a sót, a cukrot, üssük bele a tojások sárgáját, kanalazzuk bele a tejfölt, és reszeljük bele a citrom héját. Alaposan dolgozzuk össze.
  4. Egy 38×23 cm-es tepsit kenjünk ki margarinnal, és szórjuk meg liszttel.
  5. A tésztát nyújtsuk a tepsi hosszára és másfélszer szélesre, vágjuk le a tepsi méretű tésztát belőle, a nyújtófára feltekerve fektessük bele a tepsibe. Egy villával szurkáljuk meg kicsit a tésztát. Szórjuk meg a búzadarával.
  6. Az almát kanalazzuk bele, és a kanál domború felével szépen simítsuk el a tésztán a tölteléket.
  7. A maradék tésztacsíkon gurítsuk át a tésztarácsozó hengert. Óvatosan húzzuk szét a hálót, majd fektessük az almára. A széleknél nyomkodjuk össze kicsit.
  8. A hulladék tésztát, ami a széleknél túllóg, vágjuk le, gyúrjuk össze, nyújtsuk vékonyra, és nagyon kicsi kiszúróval nyomjunk ki csillagokat és tegyük a tepsi végébe, a kevésbé szép helyekre.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 28 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le kb. 10 percre egy konyharuhával.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x23
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26441
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hálós almás pite
Andi80_ 380 recept

Olyan nagyon ízlett a családnak a Virágos almás pite, hogy újra el kellett készítenem, de most bevetettem a tésztarácsozó hengert, mert nem szerettem volna ugyanolyan formában megsütni. Ez van, ha az ember lánya mindig újításokon töri a fejét. A széleken megmaradt tészta sem megy kárba, még fel is dobják a sütit a kis csillagok, persze ha nem lesz túl szép a széle, akkor még azt el is takarhatja. (Éles szeműek még láthatják is a kép bal felső sarkában a kicsiny csillagocskákat.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...