r
Nosalty Logó

Halloween koponyasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Halloween koponyasüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Összesen 850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Összesen 8499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    515.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    235 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10564.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    2327 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1436 mg
  • Foszfor
    4620 mg
  • Nátrium
    1900 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.2 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    1580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2732 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2267 micro
Összesen 8499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A hét tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a 10 dkg cukorral szintén habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport.
  3. Végül a fehérjéhez hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a liszttel és keményítővel összekevert elegyet. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
  4. 5 percig 200 fokos sütőben sütjük, majd a hőt lecsökkentjük 160 fokra, és további 10 percig sütjük.
  5. A piskótát kihűtjük, kivágjuk a tál formájára.
  6. A maradék tésztából külömböző méretű pogácsaszaggatókkal köröket vágunk ki, amiből a koponya formája készül.
  7. A tálra helyezett piskótaalapot bekenjük a lekvárral. Ezzel ragasztjuk össze a koponyát alkotó lapokat is.
  8. A maradék piskótatésztát összetörjük, s ebből lesznek a göröngyök, amit szintén lekvárral ragasztunk az alaphoz.
  9. A boszorkányujjak tésztáját ősszegyúrjuk, hengereket formálunk belőle, ujjformájúra formázzuk, a végére egész szem mandulát nyomunk körömként.
  10. A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel festjük ki a boszorkányujjakat.
  11. A megmaradt csokimázhoz 2 dl tejszínt keverünk, amivel egyenletesen leöntjök az alapot (meg persze a göröngyöket is).
  12. A marcipánmasszát kinyújtjuk 2 mm vastagra, és bevonjuk vele a koponyát. A szemek és orrlyukak helyét késsel kikanyarítjuk.
  13. A gumicukorból készült pókokat, békákat, kukacokat, gyíkokat és a boszorkányujjakat elrendezzük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12709
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloween koponyasüti
Évi néni 1830 recept

Megláttam a fogsor gumicukrot, és azonnal megfogalmazódott bennem, hogy milyen is lesz a haloweenes sütim.

Hozzávalók

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...