Halloween koponyasüti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
39g tojás48 kcal
-
11g finomliszt38 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
6 kcal
-
9 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A boszorkányujjhoz
-
20g mandula118 kcal
-
15g mandula89 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
10g gumicukor34 kcal
-
10g marcipán46 kcal
-
40g áfonyadzsem111 kcal
A csokoládémázhoz
-
5g vaj36 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
850
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
57 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A boszorkányujjhoz
-
200g mandula1180 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g gumicukor342 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
400g áfonyadzsem1112 kcal
A csokoládémázhoz
-
50g vaj359 kcal
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
8499
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
16.7g tojás21 kcal
-
4.5g finomliszt17 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A boszorkányujjhoz
-
8.7g mandula51 kcal
-
6.5g mandula38 kcal
-
6.5g margarin47 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
4.3g gumicukor15 kcal
-
4.3g marcipán20 kcal
-
17.3g áfonyadzsem48 kcal
A csokoládémázhoz
-
2.2g vaj16 kcal
-
5.4g étcsokoládé30 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
Összesen
369
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1056.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
850
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.9 g
Zsír
-
Összesen 515.6 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 235 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 1960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10564.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 2327 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 1436 mg
-
Foszfor 4620 mg
-
Nátrium 1900 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 851.2 g
-
Cukor 548 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 645.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2828 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 105 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 1580 mg
-
Retinol - A vitamin: 2732 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1161 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2267 micro
Összesen
8499
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
369
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
7 evőkanál finomliszt
-
7 ek cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csomag sütőpor
A boszorkányujjhoz
-
15 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
2 db tojás
-
40 dkg áfonyadzsem
A csokoládémázhoz
-
5 dkg vaj
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A hét tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a 10 dkg cukorral szintén habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport.
- Végül a fehérjéhez hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a liszttel és keményítővel összekevert elegyet. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
- 5 percig 200 fokos sütőben sütjük, majd a hőt lecsökkentjük 160 fokra, és további 10 percig sütjük.
- A piskótát kihűtjük, kivágjuk a tál formájára.
- A maradék tésztából külömböző méretű pogácsaszaggatókkal köröket vágunk ki, amiből a koponya formája készül.
- A tálra helyezett piskótaalapot bekenjük a lekvárral. Ezzel ragasztjuk össze a koponyát alkotó lapokat is.
- A maradék piskótatésztát összetörjük, s ebből lesznek a göröngyök, amit szintén lekvárral ragasztunk az alaphoz.
- A boszorkányujjak tésztáját ősszegyúrjuk, hengereket formálunk belőle, ujjformájúra formázzuk, a végére egész szem mandulát nyomunk körömként.
- A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel festjük ki a boszorkányujjakat.
- A megmaradt csokimázhoz 2 dl tejszínt keverünk, amivel egyenletesen leöntjök az alapot (meg persze a göröngyöket is).
- A marcipánmasszát kinyújtjuk 2 mm vastagra, és bevonjuk vele a koponyát. A szemek és orrlyukak helyét késsel kikanyarítjuk.
- A gumicukorból készült pókokat, békákat, kukacokat, gyíkokat és a boszorkányujjakat elrendezzük tetszés szerint.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x30x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12709
- Feltöltés dátuma: 2011. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Megláttam a fogsor gumicukrot, és azonnal megfogalmazódott bennem, hogy milyen is lesz a haloweenes sütim.