Halfilé sajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kattika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
360 °C
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
200g hal115 kcal
-
32g csiperkegomba7 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Összesen
671
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
800g hal461 kcal
-
126g csiperkegomba27 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
0 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
160g sajt563 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Összesen
2681
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
45.4g hal26 kcal
-
7.2g csiperkegomba2 kcal
-
11.4g csemegekukorica10 kcal
-
0 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
17g tej10 kcal
-
9.1g sajt32 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g olívaolaj43 kcal
Összesen
153
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1250.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
671
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.4 g
Zsír
-
Összesen 196.4 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5001.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 1457 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1722 mg
-
Nátrium 1299 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 725.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 932 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 637 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1293 micro
Összesen
2681
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg hal
-
3 nagy db csiperkegomba
-
20 dkg csemegekukorica
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
6 dkg vaj
-
3 csapott ek finomliszt
-
3 dl tej
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 dl olívaolaj
Elkészítés
- A halfiléket sózzuk, borsozzuk, ha túl nagynak találjuk a tepsinkhez képest, akkor elvágjuk kétfelé.
- Megsütjük mindkét felét olajban.
- Egy vajjal kikent tűzálló edény aljába tesszük, majd rászórjuk a kukoricát.
- A gombákat megmossuk, megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, és ezt is rátesszük a kukoricás halra.
- Erre jön a kockákra vágott paprika.
- Elkészítjük a sajtmártást: a vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk, és összekeverjük a liszttel, ilyenkor jó sűrű állaga lesz.
- Kicsidenként, óvatosan, folyamatos kevergetés közben csorgassuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós.
- Adunk hozzá kevés fehérborst és őrölt szerecsendiót, és tovább kavargatjuk.
- Mikor kicsit besűrűsödött, beletesszük a reszelt sajt felét, és kavargatjuk.
- Miután a sajt elolvadt benne, ráöntjük a tálba a zöldséges halra, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
- Sütőben, teljes lángon készre sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején.
- Sütés hőfoka: 360 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 238
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 18783
- Feltöltés dátuma: 2012. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kattika
126 recept
Szeretjük a halat, igaz sajnos ritkán készítek, de mikor készítem is, próbálom különlegessé tenni. Ez alkalommal így sikerült, és nagyon finom.