r
Nosalty Logó

Halfilé sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Halfilé sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
360 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2681 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 671 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5001.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 2681 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, ha túl nagynak találjuk a tepsinkhez képest, akkor elvágjuk kétfelé.
  2. Megsütjük mindkét felét olajban.
  3. Egy vajjal kikent tűzálló edény aljába tesszük, majd rászórjuk a kukoricát.
  4. A gombákat megmossuk, megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, és ezt is rátesszük a kukoricás halra.
  5. Erre jön a kockákra vágott paprika.
  6. Elkészítjük a sajtmártást: a vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk, és összekeverjük a liszttel, ilyenkor jó sűrű állaga lesz.
  7. Kicsidenként, óvatosan, folyamatos kevergetés közben csorgassuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós.
  8. Adunk hozzá kevés fehérborst és őrölt szerecsendiót, és tovább kavargatjuk.
  9. Mikor kicsit besűrűsödött, beletesszük a reszelt sajt felét, és kavargatjuk.
  10. Miután a sajt elolvadt benne, ráöntjük a tálba a zöldséges halra, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
  11. Sütőben, teljes lángon készre sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 360 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 18753
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Szeretjük a halat, igaz sajnos ritkán készítek, de mikor készítem is, próbálom különlegessé tenni. Ez alkalommal így sikerült, és nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek