r
Nosalty Logó

Halas pite Jools Olivertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bettinea
Halas pite Jools Olivertől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    2312 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5068.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    475 micro
  • K vitamin:
    1051 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    11559 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10177 micro
Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, szűrjük le és törjük össze. Ha sótlannak érezzük, ekkor még ízesíthetünk rajta, esetleg egy kis tejjel lágyíthatjuk. Eközben a tojásokat is keményre főzzük, majd hűtsük ki hideg vízben és pucoljuk meg.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra hőlégkeveréses fokozaton.
  3. Pucoljuk meg a hagymát és a répát, majd kockázzuk apróra, és 5 perc alatt pirítsuk meg az olajon. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a szerecsendiót, forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kicsit besűrűsödni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a mustárt, 10 dkg sajtot, a citrom kifacsart levét és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, legyen kicsit erőteljes az íze, mert ez fogja a halat is ízesíteni.
  4. Pici olajon pároljuk meg a bébispenótot. Néhány pillanat alatt összeesik.
  5. Vágjuk fel a halat kb. 2-3 cm széles csíkokra, és helyezzük egy jénai tál aljára az elnegyedelt tojásokkal együtt. Erre jöhet a tejszínes krém, rá a spenót (ezt csipesszel szoktam rátenni), majd a tetejére helyezzük kanalanként a krumplipürét, és a végén elsimítjuk. A maradék sajttal megszórjuk, és mehet a sütőbe 25-30 percre, vagy amíg a teteje szép aranybarnára pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1288
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halas pite Jools Olivertől
bettinea 1 recept

A recept Jamie Oliver feleségétől Jools-tól származik és itt található az eredi verzió. Én petrezselyem helyett 2 gerezd fokhagymát nyomtam a szószba, szerintem az jobban illik hozzá. Tejszín helyett besamel mártással is el lehet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...