r
Nosalty Logó

Hagyományos kelt kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Hagyományos kelt kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 929 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3723 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 929 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 3723 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, tojást, vaníliás cukrot, csipetnyi sót, reszelt narancshéjat belekészítjük a kenyérsütőgépbe, végül hozzáöntjük a kovászt és a felolvasztott vajat. Bekapcsoljuk a gépet a kelt tészta programra, és jól kidolgoztatjuk vele a tésztát, majd kikapcsoljuk, kelesztjük.
  3. Kiöntjük a tésztát, kettéosztjuk. Egyikbe beledolgozzuk a mazsolát, a másikba pedig a kakaót.
  4. Egyenként kézzel téglalap alakúra formázzuk, és egymásra helyezzük, szorosan feltekerjük, és csavarunk egyet rajta.
  5. Kivajazott formába tesszük, duplájára kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. A fele időben takarjuk le papírral a kuglófot, nehogy megégjen a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 36102
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Felénk lakodalomkor kuglófot sütöttek, és a nem hivatalos nézőket ezzel kínálták meg. Az én nagynénikém rengeteg lakodalomba járt főzni, és sütni. Mindig kaptunk tőle kóstolót, mert tudta, hogy imádjuk az Ő kuglófját. Isteni kuglófot tudott sütni. Azóta is a számban van annak a kuglófnak az íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...