r
Nosalty Logó

Hagyományos bolognai ragu sárgarépával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagyományos bolognai ragu sárgarépával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    4243 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6584.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    2551 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1707.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7552 micro
  • β-karotin
    25457 micro
  • β-crypt
    952 micro
  • Likopin
    86294 micro
  • Lut-zea
    4165 micro
Összesen 2096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    333 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    3805 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, és megsózzuk.
  2. A darált húst is hozzátéve addig pirítjuk, míg kifehéredik. Beletesszük a reszelt sárgarépát, az apróra vágott paprikát és kevés felszeletelt szárzellert is. Most adjuk hozzá a héj nélküli paradicsomot is. Felöntjük a borral, és kevés oregánóval együtt pároljuk.
  3. 10 perc múlva beleöntjük a dobozos paradicsomszószt, megborsozzuk, és az aprított bazsalikom levelekkel együtt felforraljuk.
  4. A közben forró, sós vízben kifőtt spagettin, vagy ha ragaszkodni akarunk a hagyományokhoz, tagliatelle tésztán (friss hosszú metélt) tálaljuk.
  5. Nem hiányozhat róla a reszelt sajt sem, ami eredetileg parmigiano, de jó hozzá minden félkemény sajt, így a trappista is.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 71971
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

A világ talán legismertebb étele, biztos siker.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bolognai spagetti nem eredeti étel. Bolognában ne keressétek!  A II. Világháborús hadi menzán készítették az amerikai vitéz uraknak, akik elvitték hírét az egész világban. A bolognai ragut frissen készített hosszú metélt (tagliatelle ) tésztán tálalják. Receptem követi a bolognai tradíciókat, kicsit átalakítva a hazai viszonyokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...