Hagymás-tejszínes marhacsíkok
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
200g marhalábszár256 kcal
-
100g fehér hagyma36 kcal
-
53 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
175g marha alaplé0 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
10 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Krumplipüré
Összesen
696
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
800g marhalábszár1024 kcal
-
400g fehér hagyma146 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
700g marha alaplé0 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
38 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Krumplipüré
Összesen
2782
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
24.2g marhalábszár31 kcal
-
12.1g fehér hagyma4 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
21.2g marha alaplé0 kcal
-
7.6g főzőtejszín10 kcal
-
0.3g kukoricakeményítő1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Krumplipüré
Összesen
83
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1159.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 399.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
696
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.1 g
Zsír
-
Összesen 130.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 507 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4639.5 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 883 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 2352 mg
-
Nátrium 839 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1596.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 585 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
2782
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
Hús
-
80 dkg marhalábszár
-
40 dkg fehér hagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 púpozott ek finomliszt
-
7 dl marha alaplé
-
250 ml főzőtejszín
-
1 csapott ek kukoricakeményítő
-
2 szál majoranna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Krumplipüré
Elkészítés
Hús
- A húst megmossuk, és kb. 1 cm vastagra felcsíkozzuk. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük.
- 2 ek olajat felhevítünk, és erősen megpirítjuk benne a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és 1 ek olajon a hagymát is megpirítjuk. Ezután ráöntjük a húst, felöntjük a levessel, és alacsony lángon, lefedve kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
- Eközben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni. Mikor kész, hozzáadjuk a vajat, tejet, és egy krumplitörővel összenyomjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
- Mikor a húsunk készre főtt, mehet bele a tejszín és a kis hideg vízzel felkevert kukoricakeményítő, felfőzzük, és ha igényeli még, fűszerezzük újra.
- Tálaláskor öntsük egy adagot a krumplipüré tetejére, és szórjuk meg friss majoranna levéllel.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3446
- Feltöltés dátuma: 2014. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy vasárnapi ebéd ötlet.