r
Nosalty Logó

Hagymás burgonyaágyon sült fetás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
CreativeAngel
Hagymás burgonyaágyon sült fetás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3029.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    2078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9087.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    6235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 2600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat és szárnyakat besózzuk.
  2. Amíg a hús áll egy kicsit a sóban, a burgonyákat és a lila hagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. A fokhagymát szintén megszabadítjuk a hajától, szétszedjük, és minden csirke bőre alá bebújtatunk egy-egy kis gerezdet.
  4. A húsokat betekerjük egy-egy baconbe, a "csomagolás" közben pedig a bacon és a hús közé szorítunk egy-két kis darab feta sajtot.
  5. Egy sütőtepsire rátesszük a felvágott burgonyát, majd a hagymát.
  6. Az olíva- vagy kókuszolajat egy kis tálkában befűszerezzük a bazsalikommal, oregánóval, majoránnával, sóval és borssal, és jól összekeverjük.
  7. Egy ecsettel mindegyik húst alaposan megkenjük a fűszeres olajjal, majd a burgonya-hagyma ágyra tesszük. A megmaradt bacon szeletek is mehetnek a tepsire.
  8. A maradék fűszeres olajat rálocsoljuk a krumplira.
  9. Előmelegített sütőben 220 fokon, fóliával lefedve kb. 1 órát pároljuk.
  10. Ezután levesszük a fóliát, és kisebb fokozaton (kb. 150 fokon) még másfél óráig sütjük.
  11. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4731
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
CreativeAngel 9 recept

A jól megszokott vegetás, sütőzacskóban sült csirke helyett szerettem volna valami különlegesebbet kreálni a vasárnapi ebédre. A hűtőben/kamrában levő hozzávalókból ez a finomság született. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...