r
Nosalty Logó

Hagymakrémleves rozscipóban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymakrémleves rozscipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozscipóhoz

Összesen 846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozscipóhoz

Összesen 3380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozscipóhoz

Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8938.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    6450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2345 micro
Összesen 3380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rozscipóhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A rozscipóval kezdjük: A hozzávalókat géppel meggyúratjuk, ami 1,5 óra alatt meg is keleszti, de még hagyhatjuk tovább kelni, annál ritkább lesz a cipónk. Ha kézzel készítjük, úgy is nagyon finom. Ez esetben az előkészületi idő 30 perc!
  2. Ha megkelt a cipónk, 4 részre osztjuk, kézzel cipókat formálunk belőle, és a 4 cipócskát kizsírozott tepsire tesszük, ahol hagyjuk állni egy kicsit, míg a sütőnk felmelegszik. Ha van időnk, hagyhatjuk még akár tovább is a cipókat, itt is sokat tudnak hízni.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük őket, és egyenként 2 ek vízzel meglocsoljuk a tetejüket, mielőtt betoljuk őket a sütőbe. (Az én légkeveréses sütőmben 20-25 perc kell nekik.) Ha szépen megbarnul, akkor kész.
  4. A leves első lépése: a hagymát felkarikázzuk, és az olajon jól megfonnyasztjuk.
  5. Ha kész a hagyma, akkor felöntjük 0,5 l vízzel és ugyanennyi húslevessel. Ha nincs húslevesünk, semmit baj, akkor 1 l vízzel öntjük fel. Megsózzuk.
  6. A kis kockákra vágott krumplit beletesszük a lébe, és elkezdjük főzni. Ha felfőtt, akkor takarékra vesszük.
  7. Mielőtt a krumpli készre főne, akkor tesszük hozzá a borsot, és készre főzzük a levest, míg a krumpli megpuhul.
  8. Közben a tejjel és a liszttel elkeverjük simára a tojássárgáját, és ha a krumpli már puha, felöntjük ezzel a levest. Felforraljuk a levesünket, és ha felforrt, elzárjuk a gázt. Annyi liszt kell bele, hogy enyhén krémes állagú legyen tőle a leves.
  9. Ha a cipónk langyosra vagy teljesen kihűlt, akkor a tetejét levágjuk. (Például én úgy szoktam, hogy sréhen a közepe felé szúrom a tetején a kést, és egy kúp alakot veszek ki a cipóból, majd még kaparok ki a belsejéből, de kb. 1,5-2 cm vastagra hagyom a cipó oldalát.)
  10. A levest forrón merjük a cipónkba, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 39121
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg téli napokon nagyon jól esik ez a forró, krémes leves. A friss, házi kenyérféléket mi nagyon szeretjük, és ehhez a rozscipó nagyon illik.

Hozzávalók

A leveshez

A rozscipóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...