Habos rebarbara torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
100g rebarbara16 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
48 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
A tetejére
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g só0 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
608
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
600g rebarbara95 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
286 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A tetejére
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
3646
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
37.8g rebarbara6 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
4.7g étkezési keményítő18 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
9.4g vaj68 kcal
-
9.4g cukor37 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.3g zsemlemorzsa5 kcal
A tetejére
-
7.6g tojásfehérje4 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g cukor43 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Összesen
230
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
608
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 139.9 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3492.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1017 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 1187 mg
-
Nátrium 1014 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556.6 g
-
Cukor 342 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 662.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 524 mg
-
Retinol - A vitamin: 1236 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
3646
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg rebarbara
-
15 dkg finomliszt
-
7.5 dkg étkezési keményítő
-
0.5 csomag sütőpor
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 ek zsemlemorzsa
A tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
17.5 dkg cukor
-
1 kk citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A rebarbaraszárakat alaposan megmossuk, és hámozatlanul kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet összeszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral. A vajat vagy margarint habosra keverjük 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A liszttel felváltva egyenként hozzákeverjük a tojásokat és a tojássárgáját, majd a formába simítjuk. Tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával és a rebarbarával, majd 35 percig sütjük. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, aztán apránként hozzáadunk 17,5 dkg cukrot, végül a citromlét, és kemény, fényes habbá verjük. Kivesszük a tésztát a sütőből, a tetejére halmozzuk-kócosítjuk a tojáshabot, és további 20 percig sütjük. 10 percig a formában pihentetjük, majd leemeljük róla a tortakarikát, a sütőpapírral együtt rácsra csúsztatjuk, és hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 26818
- Feltöltés dátuma: 2010. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mátayné Zsuzsa
10 recept
Ez a fantasztikus, édes-savanyú torta egy régi Nők Lapja újságban jelent meg Lajos Mari rovatában. Én imádom. Fantasztikus az ízhatása. Még terem a kertekben a rebarbara, érdemes kipróbálni, jó szívvel ajánlom.