r
Nosalty Logó

Habos rebarbara torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Habos rebarbara torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 608 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3646 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 608 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.6 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 3646 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A rebarbaraszárakat alaposan megmossuk, és hámozatlanul kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet összeszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral. A vajat vagy margarint habosra keverjük 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A liszttel felváltva egyenként hozzákeverjük a tojásokat és a tojássárgáját, majd a formába simítjuk. Tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával és a rebarbarával, majd 35 percig sütjük. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, aztán apránként hozzáadunk 17,5 dkg cukrot, végül a citromlét, és kemény, fényes habbá verjük. Kivesszük a tésztát a sütőből, a tetejére halmozzuk-kócosítjuk a tojáshabot, és további 20 percig sütjük. 10 percig a formában pihentetjük, majd leemeljük róla a tortakarikát, a sütőpapírral együtt rácsra csúsztatjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26818
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátayné Zsuzsa 10 recept

Ez a fantasztikus, édes-savanyú torta egy régi Nők Lapja újságban jelent meg Lajos Mari rovatában. Én imádom. Fantasztikus az ízhatása. Még terem a kertekben a rebarbara, érdemes kipróbálni, jó szívvel ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...