r
Nosalty Logó

Habos meggyes-mákos Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Habos meggyes-mákos Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Linzer

Töltelék

Teteje

Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Linzer

Töltelék

Teteje

Összesen 4875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Linzer

Töltelék

Teteje

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8662.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    3850 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 4875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Linzer

Töltelék

Teteje

Elkészítés

Linzer

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Az idő elteltével bele simítjuk egy sütőpapírral ellátott, 20x30 cm-es tepsibe, villával megszurkáljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben elősütjük 10 percig.
  2. Az elősütött tészta tetejére kenjük rá az előkészített tölteléket és tegyük a sütőbe, amíg elkészítjük a habot.
  3. A mák tetejére kenjük a habot. Visszavéve a sütő hőfokát 165 C fokra, süssük még további 20 percig. Majd lezárva a sütőt, hagyjuk még 5 percig száradni. Teljes hűlés után forró vízbe mártott, szárazra törölt, éles késsel tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A tejet forraljuk fel a cukrokkal, forrázzuk le vele a mákot, keverjük hozzá a mézet, a citromhéjat, és forgassuk hozzá a magozott, lecsepegtetett meggyet.

Teteje

  1. A fehérjét a sóval kezdjük el felverni. A már félig felvert habhoz kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, végül a keményítőt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2493
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam még egy üveg meggybefőttet, volt itthon mák is, ez sikeredett belőle. Készítettem ezt már friss gyümölccsel is, úgy is egy nagyon finom omlós, zaftos süti lett belőle.

Hozzávalók

Linzer

Töltelék

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...