Habos-gesztenyés szelet Olgitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
8g kávé1 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
1g rum1 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A mázhoz
-
13g tortabevonó73 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
71 kcal
Összesen
762
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
48g kávé4 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
36 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
3g rum7 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A mázhoz
-
80g tortabevonó437 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
Összesen
4566
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
21.8g tojás27 kcal
-
3.2g kávé0 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
16.5g gesztenyemassza30 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
0.2g rum0 kcal
-
16.5g mascarpone67 kcal
-
13.2g habtejszín39 kcal
A mázhoz
-
5.3g tortabevonó29 kcal
-
3.3g margarin24 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
Összesen
301
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 907.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
762
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 310.9 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5446.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 1265 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 2262 mg
-
Nátrium 1461 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.8 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 416.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1434 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 1397 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1506 micro
Összesen
4566
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek kávé
-
12 csapott ek cukor
-
8 csapott ek finomliszt
-
4 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
3 ek porcukor
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
A mázhoz
-
8 dkg tortabevonó
-
5 dkg margarin
-
6 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk;a liszttel elkeverjük a kakaópor és a sütőport, a sütőt előmelegítjük 180 fokosra, a tepsit kikenjük, lisztezzük.
- A fehérjékből kemény habot verünk; mikor elkezd keményedni a hab, akkor fokozatosanhozzáadagoljuk a cukrot.A kemény habhoz adjuk a 6 ek kávét, majd felváltva a kakaós-sütőporos lisztet és a tojássárgákat, végül a vanília aromát.
- A kész masszát kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk, és az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. (Én a sütő magasabb falú tepsijébe szoktam rakni, s mikor megsül, kettévágom, így gyorsan megvan a 2 lap. Ha nem így, akkor nagyobb tepsiben a tésztát kétfelé osztva kétszer sütök 1-1 lapot.)
- A krémhez a felengedett gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk, hozzáadagoljuk a mascarponét, a porcukrot és a rumot/rumaromát.
- Felverjük a tejszínt habnak, és fokozatosan a gesztenyés masszához adjuk, szépen belekevergetjük. (Én növényi alapú tejszínt szoktam használni, mert nagy biztonsággal felverődik, és habfixáló sem kell bele.)
- A kihűlt lapon elegyengetjük a krémet úgy, hogy néhány kanállal maradjon a süti tetejére is, a csokimáz alá. Rárakjuk a másik piskótalapot, majd megkenjük a maradék kis krémmel.
- A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit a margarinnal, közben fokozatosan hozzákeverjük az olajat. Nem kell túlhevíteni, mert az nem tesz jót a csokinak, csak hogy éppen megolvadjanak a hozzávalók, és viszonylag jól folyós anyagot kapjunk.
- A mázzal bevonjuk a süti tetejét, és 1-2 órára hűtőbe tesszük szeletelés előtt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 429
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 35123
- Feltöltés dátuma: 2012. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Előző sütikészítésből maradt meg mascarpone és tejszín. Sürgősen el kellett használni, hát ezt sikerült összehozni. A vizes piskótát víz helyett kávéval készítettem, és gesztenyés, habos krémet tettem a lapok közé. Nagyon finom, ugyanakkor nem túl édes, könnyű desszert.