r
Nosalty Logó

Habos diós-meggyes piskótakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Habos diós-meggyes piskótakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Összesen 2325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5138.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 2325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Elkészítés

A piskóta hozzávalói

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, és fehéredésig felverjük.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni habnak, amikor kezd habosodni, akkor apránként hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény, fényes habot verünk.
  3. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, összekeverjük, majd a kemény habból 3 kanállal fellazítjuk a tésztát, majd apránként belekeverjük a többi tojásfehérjehabot, körkörös, laza mozdulatokkal, hogy ne törjük.
  4. Kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk. A lecsurgatott meggyeket egyenként darált dióba mártjuk, és egyenletesen a diós piskótába rakjuk.
  5. 180 fokos sütőbe toljuk 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta.
  6. Hagyjuk kihűlni.

A krém + tetejére

  1. Amíg hűl a piskóta, addig felverjük a tejszínt.
  2. A piskótát kiborítjuk a tepsiből, tálcára tesszük, megkenjük a tetejét sárgabarackdzsemmel. A tetejére ráhalmozzuk a felvert tejszínt, elsimítjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba tesszük, és kis rózsákkal kidíszítjük. A habrózsák közepébe egy-egy kandírozott cseresznyét teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 19X32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 939
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Ajánló

Ezt a süteményt egy ünnepi ebéd után desszertnek ajánlom. Mellé édes desszertbort, tokaji édes szamorodnit ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos diós-meggyes piskótakocka
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Ezt süteményt az unokáimnak találtam ki. Mert nagyon szeretik a tejszínes sütiket, de úgy gondoltam, csempészek egy kis gyümölcsöt is a sütibe, bejött.

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...