Habos- banános torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Almási Zsófia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
7g cukor26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A töltelékhez
A krémhez
-
1g zselatin3 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
21g tejföl41 kcal
-
21g tojáslikőr70 kcal
-
3g cukor13 kcal
A díszítéshez
-
3g étcsokoládé18 kcal
-
13g banán7 kcal
Összesen
423
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
23 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
A krémhez
-
10g zselatin34 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
250g tojáslikőr840 kcal
-
40g cukor155 kcal
A díszítéshez
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
150g banán85 kcal
Összesen
5090
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
2.9g cukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A töltelékhez
-
16g banán9 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.6g rum1 kcal
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
24.9g tej14 kcal
A krémhez
-
0.4g zselatin1 kcal
-
14.3g habtejszín42 kcal
-
8.9g tejföl18 kcal
-
8.9g tojáslikőr30 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
A díszítéshez
-
1.4g étcsokoládé8 kcal
-
5.3g banán3 kcal
Összesen
182
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
423
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83 g
Zsír
-
Összesen 228.3 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5387 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1931 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1714 mg
-
Nátrium 1292 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.1 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 965.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1766 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 1725 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 435 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
5090
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 csipet fahéj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
A krémhez
-
10 g zselatin
-
4 dl habtejszín
-
25 dkg tejföl
-
2.5 dl tojáslikőr
-
4 dkg cukor
A díszítéshez
-
4 dkg étcsokoládé
-
1 közepes db banán
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be, majd a beleöntött tésztát süssük meg előmelegített sütőben.
- A süteményt hagyjuk kihűlni a formában.
- A banánokról fejtsük le a héjukat, majd hosszában vágjuk mindegyiket félbe, és fektessük egymás mellé a tészta tetejére a formában. Locsoljuk meg a rummal és a citrom levével.
- A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.
- 1,5 deci vízbe rakjuk a zselatinport, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt gyenge tűznél melegítsük meg,( ám semmiképpen se főzzük fel!).
- A maradék tejszínből verjünk kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral meg a tojáslikőrrel. A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti tetjén.
- A tortát tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. (ajánlatos egy éjszakán át szilárdítani)
- Tálalás előtt csatoljuk le róla a formát, reszeljük a tetejére az étcsokoládét, és karikázzunk rá egy banánt.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12324
- Feltöltés dátuma: 2011. július 15.
Ajánló
Hulalás tejszínnel ajánlatos csinálni, mert az jól felverhető, és a zselatinból pedig elég a rendes kis zacskós is. Én Dr Oetker zselatin fixet használtam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Almási Zsófia
16 recept
Ezt a tortát 7.-én készítettem el a szülinapomra, az interneten akadtam rá, nagyon jó kis recept!!! Az egész családnak ízlett! :) a maradék tojáslikőr meg mellé elfogyott :D